В охраната на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови ресурс

...
В охраната на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови ресурс
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: В охраната на границата липсват качествени хора

В защитата на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови запас е повода за обстановката с мигрантите. Липсва разполагаем състав, подготовката е неприятна, патрулиращите коли са остарели, инфраструктурата е неприятна или липсва.

Това сподели някогашният началник на КАТ-София Тенчо Тенев в предаването на „ На фокус “ по Нова телевизия.

Той уточни, че всеки ден на територията на България има хванати мигранти след гонки. Проблемите са по границата.

Според него България може да се оправи със лични сили. Необходимо е обаче вярно разпределение на средствата от Европейски Съюз за защита на държавната граница. 110 км от южната ни граница няма защита, системи за видеонаблюдение камери и термокамери и не препятства противозаконното навлизане на мигрантите.

По думите му настоящето управление на Министерство на вътрешните работи не се оправя съответно с защитата на границата. „ Бих върнал експертите на работа там, където бяха преди. Няма ги към този момент тези хора, които работеха дълги години и спираха мигрантския напън “, посочи Тенев.

Проблемът съгласно него се дължи и на корупция в средите на Министерство на вътрешните работи.

Тенчьо Тенев разяснява и злополуките в страната. От 27 европейски страни България е
Всичко за Вашата сватба
на 26 място с най-вече починали на 1 млн. население в ПТП, уточни той. „ България е преди всичко в Европа,заедно с Австрия по брой починали водачи на скоростни пътища, които не са автомагистрали. Най-малко имаме починали на автомагистрали, повече на градските пътища “, добави той.

Според него е належащо увеличение на персоналния състав на „ Пътна полиция “. „ Има ли по-голям надзор, повече камери, механически средства, ще видите какъв брой бързо ще понижим статистиката в наша изгода “, съобщи Тенев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg