В огромна сделка, която може да промени бизнеса с "облачни

...
В огромна сделка, която може да промени бизнеса с "облачни
Коментари Харесай

IBM ще придобие софтуерната компания Red Hat за 34 млрд. долара

В голяма договорка, която може да промени бизнеса с "облачни услуги ", IBM придобива софтуерната компания Red Hat за 34 милиарда $.

Компаниите нарекоха договорката, която към момента се нуждае от утвърждение от акционерите и регулаторите, "най-значителното софтуерно придобиване през 2018 година ". Сделката се чака да завърши през втората половина на 2019 година, оповестява CNN.

"Покупката на Red Hat е ход, който трансформира всичко за пазара на облачни услуги ", сподели ръководителят на IBM Джини Ромети в изказване.

Dropbox, Netflix, Flickr, Гугъл Диск, Microsoft Office 365, Yahoo Mail са образци за даването на такива услуги.

Red Hat споделя, че нейният програмен продукт разрешава по-лесно пренасяне на данните. Заедно, IBM и Red Hat настояват, че ще бъдат "силно позиционирани, с цел да се оправят с казуса с забавянето при прехвърлянето на данните ".

Сделката посред им значи, че ще стартира да обезпечава облачна технология на своите най-големи съперници, в това число Amazon, Microsoft и Гугъл. Red Hat сътрудници с всички от тях, а IBM разгласи, че ще продължи партньорството след придобиването и ще работи за разширението му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР