В официалния си сайт Реал Мадрид с гордост съобщава, че

...
В официалния си сайт Реал Мадрид с гордост съобщава, че
Коментари Харесай

Развод: "Реал" заличава Кристиано Роналдо от историята си

В формалния си уебсайт " Реал " Мадрид с горделивост оповестява, че четирима негови играчи са попаднали в Идеалната единайсеторка на УЕФА за 2018 година На фотографията са Серхио Рамос, Рафаел Варан, Лука Модрич и Марсело. Липсва обаче петият, може би най-важният - Кристиано Роналдо. Португалецът бе с съществена заслуга за триумфа на " Белия балет " в Шампионската лига и също бе определен измежду 11-те най-хубави на Стария континент.

Ако зачетете публикацията в уеб страницата на испанския гранд, ще видите, че за Роналдо се загатва, само че някак по апропо . Поредният образец за заличаването на Кристиано от историята на " кралския клуб " или най-малко опитите това да се направи.

Но по какъв начин се не помнят 9 години и куп върхове? Отговорът: с бракоразвод във всяко едно отношение.

Още щом Роналдо смени " Реал " Мадрид с " Ювентус " през предишното лято, " кралете " стопираха да го следват в обществените мрежи. Всяка една, без изключение. Вече нищо не свързва двете страни в " Туитър ", " Facebook " и " Инстаграм ", тъй като и Кристиано се дистанцира от " Реал " Мадрид. За съпоставяне връзките сред " Манчестър Юнайтед " и някогашния му номер 7 са на другия полюс.

Разбира се, " Реал " няма по какъв начин да отстрани близо десетилетие от историята си. Роналдо има своя страница в секция " Легенди " на клубния уебсайт. Фокусът обаче е преместен и мадридчани са обърнали повече внимание на други две " бели " величия - Алфредо Ди Стефано и Зинедин Зидан.

В раздела, отдаден на последните титли на " Реал " Мадрид, Роналдо е на назад във времето , а централно място заемат капитанът Серхио Рамос, носителят на Златната топка за 2018 година Лука Модрич и именития пазач Икер Касияс. Забелязва се и отсъствието на Кристиано от видеоматериалите на клубния уебсайт . Личи си, че редакторите му са се постарали да няма фрагменти с изяви на португалеца. Подбраните моменти от престоя на " Сантяго Бернабеу " на негови някогашни съотборници пък са наложително без присъединяване на Роналдо. Нито една асистенция...

Този бракоразвод не е нещо извънредно. Случва се на всички играчи, които напущат огромни тимове. " Реал " Мадрид продължава напред, както и Роналдо. " Кралския клуб " накара даже икона като Раул да чака три години, с цел да бъде почетен уместно. А той означи 323 гола в 741 мача. Тогава повода за отлагането бе прекосяването на Раул в немския " Шалке " - участник в Шампионската лига. Чак когато нападателят към този момент не бе противник на " Реал ", " кралете " демонстрираха любовта си към него. Може би и казусът с Роналдо е подобен. Приемат се като " един от тях ", а не " един от нас ". Може би нещата ще се трансформират, в случай че той заиграе в страна отвън Европа.

Единственото място, където " Реал " не може да продължи напред, е на терена. " Белите " са надалеч зад огромния противник " Барселона ", не са отбелязвали по-малко голове на този стадий от сезона в последните 10 години, посещаемостта на " Бернабеу " спадна. В деветте години на Кристиано " кралете " вкарваха приблизително по 48 попадения до зимната пауза, а в този момент са... 28.

Играчите на " Реал " Мадрид също тъгуват за Роналдо. " Бележим малко ", призна Лука Модрич след едно от провалите този сезон. Кристиано липсва и на почитателите. Арогантността му не им харесваше, само че той е победител. Победител, който помагаше на " Реал " да практикува страховит футбол.

Миналия уикенд на " Бернабеу " имаше към 30 000 празни места, а през седмицата 40 000... Въпрос на време е ентусиастите да стартират да пеят песни за Кристиано Роналдо.

Как ли ще бъде запомнен обаче, когато напусне " Ювентус "? Алфредо Ди Стефано има скулптура пред подготвителното игрище на дублиращия отбор, чийто стадион носи неговото име. Роналдо е пред Ди Стефано в редица ранглисти. Португалецът е голмайстор №1 в историята на " Реал " . Въпреки 418-те си попадения в 510 срещи с екипа на " белите ", Ди Стефано трябваше да чака до 2000 година, с цел да бъде разгласен за почетен президент на клуба от Флорентино Перес. Бе лицето на " Реал " в идващите 14 години до гибелта си.

Сигурно един ден Кристиано Роналдо също ще бъде почетен, само че това няма да се случи до момента в който липсва на " Реал " и не стопира да бележи за " Ювентус ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР