В официална позиция на компанията се заявява, че процедурата, инициирана

...
В официална позиция на компанията се заявява, че процедурата, инициирана
Коментари Харесай

United Group: Йеттел България иска от КЗК да наруши законите на България с цел да защити собствените си интереси

В публична позиция на компанията се декларира, че процедурата, инициирана от Slovenia Broadband, е голословна.

Позицията на United Group:

Считаме настояването на Йеттел България към Комисията за защита на конкуренцията да сплоти процедурата по инспекция на придобиването на Bulsatcom от Viva Corporate с процедурата, инициирана от Slovenia Broadband, за голословно, безпочвено и неуместно.

Йеттел България желае от българския регулатор да сплоти една проучвателна процедура, в която страна е Viva Corporate, с процедура по отношение на нотифицирани покупко-продажби, по която страна е Slovenia Broadband. Това са разнообразни видове производства с разнообразни участници, които работят в друго качество. Процедурата по разглеждането на уведомлението на Slovenia Broadband се отнася до придобиването и противоположния лизинг на част от активите на Bulsatcom.

Считаме, че задачата на отправеното от Йеттел България искане е да осуети процеса, с цел да забави и усложни процедурата по взимане на решение във връзка с уведомлението, подадено от Slovenia Broadband. Нещо повече, с тези си дейности Йеттел България цели само да навреди на бизнеса на United Group в България.

Струва си да отбележим, че Йеттел България желае от Комисия за защита на конкуренцията да наруши законите на България за да отбрани личните си ползи. Преди стъпването на United Group в България, Йеттел България беше фокусирана върху високите си облаги без да влага в развиването на бизнеса си. Сега, внезапно, откакто United Group навлезе на пазара и сътвори конкурентна среда, Йеттел България стартира да демонстрира искания към нашите дейности.

Считаме, че ще е незаконосъобразно, ако Комисия за защита на конкуренцията допусне и удовлетвори настояването на Йеттел България. Ако въпреки всичко това се случи, ще се възползваме от всички налични правни средства за отбрана на нашите права и ползи, в това число и в съда.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР