В очакване на Брекзит потребителите търсят повече информация за това

...
В очакване на Брекзит потребителите търсят повече информация за това
Коментари Харесай

В очакване на Брекзит търсим повече инфо за правата ни по време на път и търговия

В очакване на Брекзит потребителите търсят повече информация за това по какъв начин ще бъдат предпазени правата им и по какъв начин ще се позволяват зародилите потребителски разногласия, съобщи БНР. Търговията и пътуванията се чака да са секторите, най-чувствителни за потребителите.

„ Европейският потребителски център в България е в непрекъсната връзка с мрежата центрове в страните от Европейския съюз в очакване на най-точната и бърза информация за това какво ще се случи в следствие. В момента всички тъжби, които постъпват в Европейския потребителски център в София против търговци от Англия, се обработват с приоритет “, споделя Игнат Арсенов, шеф на Центъра в София.

Европейският потребителски център преглежда тъжби както на българи против английски компании, по този начин и на жители на Англия против български компании.

„ Жалбите са най-вече в региона на въздушния превоз и на покупката на техника онлайн. Това, което ние подхващаме като ограничения по отношение на Брекзит, е тези тъжби да бъдат обработени по-скоро предвид на това, вероятно в случай че настъпи някакъв проблем и се окаже, че не можем да преглеждаме тъжби след 29 март “.

„ Съдбата на европейските потребителски центрове зависи от това по какъв начин Англия ще излезе от Европейски Съюз, тъй като от това ще зависи какво законодателство ще се ползва. Очаква се да има договорка, тъй че оптимално добре да са предпазени потребителските права. Какво ще се случи, в случай че Англия излезе без договорка, е предмет на разискване в мрежата от европейски потребителски центрове “, уточни Арсенов.

Договорено е сред Европейския потребителски център и държавното управление на Англия той да действа най-малко още една година.

„ Записванията на английските туристи към България са в лек застой “, установи Даниела Стоева, ръководител на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници. Тя чака към края на април да се възвърне естествения поток на записванията.

В последните години се вижда нарастване на интереса към културно познавателните турове от английските туристи към България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР