В обявената класация на Center for World University Rankings за

...
В обявената класация на Center for World University Rankings за
Коментари Харесай

Софийският университет е сред първите 4,4% най-добри университети в света

В оповестената ранглиста на Center for World University Rankings за 2021-2022 година Софийският университет " Св. Климент Охридски " заема място измежду най-хубавите 4,4 % университети в света. Тhe Center for World University Rankings разгласява най-големите университетски ранглисти на международните университети. В тазгодишното издание на рейтинга вземат участие 19 788 университета, оповестиха от пресцентъра на СУ.

Тази година Софийският университет се класира на 854-то място в света и на 340-то измежду университетите в Европа. В България Тhe Center for World University Rankings класира Софийския университет преди всичко, а общият му резултат в класацията е 71.2.

Методологията на Тhe Center for World University Rankings включва седем индикатора, групирани в четири области: качество на образованието, измерено с броя на университетските ученици, спечелили огромни университетски оценки, по отношение на размера на университета /25 процента/; претовареност на възпитаниците, измерена с броя на възпитаниците на университета, които са заемали висши управителни длъжности в най-големите международни компании, по отношение на размера на университета /25 процента/; качество на преподавателите, измервано от броя на преподавателите, които са спечелили огромни университетски оценки /10 процента/; равнище на научните проучвания.

Тhe Center for World University Rankings е водеща консултантска организация, предоставяща политически, стратегически и консултантски услуги на държавни управления и университети за възстановяване на образованието и резултатите от научните проучвания. Тя разгласява авторитетни световни академични ранглисти, известни с обективността, прозрачността и последователността си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР