В община Тетевен започна реализацията на проект ,,Патронажна грижа +“

...
В община Тетевен започна реализацията на проект ,,Патронажна грижа +“
Коментари Харесай

В Тетевен осигуряват патронажна грижа в домашна среда на нуждаещи се

В община Тетевен стартира реализацията на план,,Патронажна грижа + “ по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 год. Общата му стойност е малко над 130 000 лв..

По плана ще бъде обезпечена поддръжка на възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда, както и поддръжка за адаптиране на обществените услуги, делегирани от страната действия по отношение на разпространяването на Covid-19.

Патронажна грижа ще получават лица на възраст над 65 години, които са с лимитирани благоприятни условия или в неспособност за самообслужване, хора с годно експертно решение на ТЕЛК, възрастни над 54 година, други уязвими групи, нуждаещи се от краткосрочно наблюдаване и здравни грижи, в това число хора сложени под карантина по отношение на Covid-19.

Ще им бъдат обезпечени почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги, психическа поддръжка, консултиране, доставка на храна, хранителни артикули и артикули от първа нужда и медикаменти, възнаграждение на битови сметки и неотложни административни и битови услуги.

Предоставянето на почасови мобилни услуги в домашна среда, ще се реализира от 8 домашни санитари, обществен служащ, медицински експерт и психолог.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР