В община Кресна се въвежда вечерен час за учениците. След

...
В община Кресна се въвежда вечерен час за учениците. След
Коментари Харесай

Затегнаха мерките и в Кресна заради коронавируса

В община Кресна се вкарва вечерен час за учениците. След 20 часа малолетните би трябвало да са по домовете си, а не в паркове и градинки, реши общинският спешен щаб, представен от struma.com.

Лимит се вкарва и в работното време на заведенията за публично хранене – заведения за хранене и кафенета, на които се не разрешава да обслужват клиенти след среднощ.

Това са единствено част от спомагателните ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, съобщи зам.-кметът на Кресна Валентин Стоичков, който е ръководител на общинския спешен щаб. Той добави, че в Кресна има няколко фамилии, които са инфектирани с Ковид-19.

Те са сложени под карантина, само че положението им е положително и не са ориентирани за болнично лекуване. В гимназията няма възпитаници и учители с коронаинфекция, само че поради усложнената епидемиологична конюнктура ограничението на контактите отвън учебната среда е неотложно.

Новите ограничаващи ограничения се чака да влязат в действие още през днешния ден със заповед на кмета на Кресна Николай Георгиев. Припомняме, че вечерен час за възпитаници бе въведен първо в община Гоце Делчев предходната седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР