В обсъжданията на 145-тото онлайн заседание на Комитета на регионите

...
В обсъжданията на 145-тото онлайн заседание на Комитета на регионите
Коментари Харесай

Кметовете искат бъдеща Европа на децентрализирани общини

В разискванията на 145-тото онлайн съвещание на Комитета на районите на Европейския съюз кметът на Монтана Златко Живков е показал децентрализацията на общините като съществена тематика за обсъждане на Конференцията за бъдещето на Европа.
"Ние към момента нямаме право на част от данъчните приходи, генерирани на територията на българските общини. Това е тази част от налога върху приходите на физическите лица, която нормално отива в страната и по-късно се връща във 265 общини под формата на дотация. В продължение на последните 15 години и сдружението на общините и цялата локална власт се пробва при договаряния с държавни управления, все несполучливи до този стадий, да желае % от тези приходи. Ние имахме доста огромни очаквания това да се случи в 45-тото Народно заседание. За зла орис нашите послания по този начин и не стигнаха до националните представители”, съобщи Живков.
Тази седмица на съвещание на управителния съвет на Националното съдружие на общините в България ще се разисква подготовката на общините за бюджет 2022 година и законодателните си начинания, които да бъдат показани на идващите народни представители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР