В областта на здравната грижа все повече се шири убеждението,

...
В областта на здравната грижа все повече се шири убеждението,
Коментари Харесай

Мит ли е прочистването?

В региона на здравната грижа от ден на ден се шири убеждението, че не се постанова да взимаме специфични ограничения за детоксикация, тъй като тялото се пречиства по натурален метод. Някои практикуващи стигат още по-далече, като споделят, че прочистванията в действителност не реализират задачата си. Това е просто враждебна реакция по отношение на осъществявани в предишното (и настоящето) прочиствания, които не са ни били от изгода – безразсъдното разпространение на прахчета, книги и стратегии, които не са били съобразени с механизмите и потребностите на тялото. Затова диетолози, експерти по здравословно хранене и други специалисти се пробват да предпазят здравето на пациентите си, като ги учат, че естествените прочистващи процеси на тялото са задоволителни – без да осъзнават, че препоръките им не се базират на достоверна информация. Тези практикуващи нямат знания за метода, по който действа тялото, що се отнася до детоксикация.
Експертите не схващат, че ние сме изправени освен против токсините на всекидневието. Имаме си работа и с патогени, които се се популяризират с огромна скорост измежду популацията, причинявайки автоимунни и други болести и при млади, и при остарели. Изложени сме на токсични тежки метали, пестициди, хербициди, разтворители, петролни деривати и други модерни химични токсини, които са неизменима част от живота ни.
Специалистите, които настояват, че нямаме потребност от детоксикация, не схващат и това, че високомазнинните храни, които съвсем всички консумираме – било от общоприетоо меню, чрез „ уравновесени “ диети, посредством интуитивно хранене, съвременни палео и кето режими или хранене на растителна основа с акцент върху ядковите масла и соята – затрудняват естествения развой на детоксикация. Мазнините сгъстяват кръвта, а това пречи на тялото да се прочиства. Много известни персони, диетолози, специалисти по здравословно хранене, здравни консултанти, доктори и други практикуващи даже предлагат високопротеинови диети, без да си дават сметка, че огромното количество протеини автоматизирано значи огромно количество мазнини. Фъстъченото масло, ядките, сьомгата, яйцата и пилешкото имат високо наличие на мазнини. Така се попречват процесите на детоксикация, за които точно тези експерти настояват, че са задоволителни да ни поддържат в положително здраве.
Не може да имаме и двете. Не може да споделяме на хората да си пълнят кръвта с мазнини, което пречи на черния дроб всекидневно да се освобождава от отровите по натурален метод, и в това време да твърдим, че е ненужно да подхващаме прочиствания. Колкото и здравословна да наподобява една предложена диета, тъй като изключва готовите, пържените и модифицираните храни, в случай че в нея се натъртва на мазнините и протеините – без значение дали от скотски или растителен генезис, била тя кето, палео, веган или наречена с различен термин диета, – свръхтоварът от мазнини ще докара до намалена чернодробна функционалност.
Сред целия този безпорядък хората би трябвало да знаят най-малко, че предотвратяваме втвърдяване на кръвта като консумирама повече плодове, зеленчуци, листни зеленчуци и по-малко мазнини. Това е единствената опция да се почистваме от токсините, които тялото основава като натурален второстепенен артикул и боклук от вътрешните процеси, без да отчитаме изчистването от външните отрови, на които всекидневно сме изложени.
Когато черният дроб действа по-бавно поради мазнините, се постанова сърцето да изпомпва кръв по-усилено. Наличието на доста мазнини в кръвния поток значи и минимално количество О2 в нея, което благоприятства развиването на патогените. Токсините навлизат и в непотребните мастни кафези, които се натрупват към органите, когато човек стигне онази възраст, в която не може да спортува по два часа на ден, както е правел преди – и когато избягването на модифицирани храни не е задоволително да спре образуването на паласки към талията. Здравните специалисти нямат визия за тази зараза на намалената чернодробна функционалност, по тази причина за провинен се счита не възхваляваната прекалено много години високомазнинна диета, а „ забавеният метаболизъм “ и хормоните.
По-лошото е това, че прекомерно постоянно известни персони и експерти, които с изказванията си се пробват да развенчаят „ мита “ за прочистването, не схващат през какво минават хронично болните. Те не знаят какво е да вървиш от доктор на доктор и да получаваш следващата диагноза – или следващата липса на диагноза – а все по този начин да оставаш без отговор. При такова състояние детоксикацията е извънредно нужна. Човек би трябвало да знае истината за патогените и токсичните тежки метали и по какъв начин да ги отстрани от тялото си, с цел да се възвърне от хроничните признаци и страдалчество.
Представете си какво е да имате хронично заболяване – а може би доста добре знаете какво е. Какво е да гледате по какъв начин някой тренира по един-два часа дневно и по тялото му няма очевидно непотребни мазнини? Какво е да ви кажат, че и вие можете да постигнете същото, в случай че станете от дивана, отидете на фитнес и започнете да пиете протеинов шейк? Че в случай че се чувствате неспособни да го извършите, повода е във вас – че имате някакъв прочувствен проблем или отрицателна настройка? Че очевидно не мислите задоволително положително и по верния метод? Ето какво чуват хората. Казват им, че не е належащо да се прочистват – би трябвало да следват стратегия за преодоляване на мозъка. Казват им, че сами си основават проблемите и заболяванията, че виновността е у тях. Така това голям брой, всички тези, които живеят с хронични признаци, стартират да слагат под подозрение личния си разсъдък.
Мит ли е прочистването? Не. То е от жизненоважно значение за всеки, който е угрижен за здравето си. Детоксикацията е работеща техника за битка с отровите на модерния ни свят, стига да я извършите по верния метод.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР