В Областна администрация Велико Търново бе проведено работно заседание на

...
В Областна администрация Велико Търново бе проведено работно заседание на
Коментари Харесай

Заболеваемостта в областта продължава да расте

В Областна администрация Велико Търново бе извършено работно съвещание на Областен спешен щаб на област Велико Търново за битка с ковид. Областният шеф Людмила Илиева откри съвещанието, което бе свикано за да се разиска повишената заболеваемост от SARS-Cov-2, както и резултата от взаимните инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и хода на имунизационната акция. На срещата участваха шефът на РЗИ – Велико Търново доктор Евгения Недева, шефът на ОДМВР-Велико Търново старши комисар Димитър Машов, начални
ъгъл на РУО – Велико Търново Розалия Личева и шефът на ОДБХ- Велико Търново доктор Станимир Спасов.
Акцент в срещата бе подложен върху спазването на противоепидемичните ограничения и контрола по тяхното съблюдаване. Засилени инспекции регистрираха от от РЗИ – Велико Търново, ОД Министерство на вътрешните работи – Велико Търново, ОДБХ – Велико Търново и общински администрации. Проверявани са търговски обекти, нощни заведения и обекти с публично предопределение, през актуалната седмица инспекциите ще бъдат още повече засилени, като на нарушителите се връчват предупредителни протоколи или актове. За интервала 17.01 - 23.01.2022 година са осъществени общо 294 инспекции (в т. ч. 57 взаимни инспекции меж
ду обособените институции) по съблюдаване на въведените със заповеди на министъра на опазването на здравето противоепидемични ограничения против разпространяването на коронавирусната зараза на територията на област Велико Търново. Издадени са общо 21 протоколa за предизвестия и наставления в тестваните обекти. Проверяващите са връчили и 8 акта на лица за неналичието на зелен документ.
От РЗИ показаха настояща информация за заболеваемостта в региона. За интервала 10.01.2022 година – 23.01.2022 година за област Велико Търново е регистрирана 14-дневна заболяемост от 649,06 на 100 хиляди души население.
През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 45 (четиридесет и пет) нови случаи на COVID-19.
Във връзка с регистрирани случаи на COVID-19 при: възпитаник от СУ „ Ив. Момчилов “ гр. Елена; възпитаник от 4 клас и възпитаници (2) от 7 клас в ОУ „ Св. Кл. Охридски “, възпитаник от 2 клас и възпитаник от 3 клас в СУ „ Б. Киро “ и възпитаник от 10 клас в ПГАТ „ Ц. Церковски “ в гр. Павликени; възпитаник от 3 клас в СУ „ Г. Измирлиев “ в гр. Горна Оряховица и възпитаник от 3 клас в СУ „ Дим. Благоев “ в гр. Свищов, под карантина са сложени контактните лица и са разпоредени противоепидемични ограничения (почистване и четирикратна стерилизация на всички повърхности и пространства в учебните заведения, прекосяване от
присъствено образование към образование в електронна среда на карантинираните възпитаници за периода на карантината и др.).
Към 00:00 часа на 24.01.2022 година от област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 21 490 лица, от които:
- излекувани: 18 681 лица,
- в домашна изолираност: 1 160 лица,
- приети в болница: 191 лица,
- умряли: 1 458 лица.
По данни на Единния информативен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 24.01.2022 година в област Велико Търново са сложени общо 108 210 дози ваксини (с натрупване), от които през последното денонощие 25 (Comirnaty – 20 и Janssen – 5). Със приключен имунизационен цикъл са общо 51 523 лица (с натрупване) – 25% от подлежащото на имунизация на и над 12 години население в региона. С сложена бустерна доза (реваксинация) са 16 431 лица от региона (с натрупване).
На 23 януари 2022 година в изнесения краткотраен имунизационен пункт на територията на Търговски парк гр. Велико Търново и във краткотрайния имунизационен кабинет в РЗИ – Велико Търново са ваксинирани общо 20 лица.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР