В Областна администрация Сливен се състоя ежегодната церемония по връчване

...
В Областна администрация Сливен се състоя ежегодната церемония по връчване
Коментари Харесай

Връчиха приза „Майчино сърце“ в Сливен 

В Областна администрация Сливен се състоя годишната гала по връчване на наградата „ Майчино сърце ”. Призът е основан през 2009 година от три неправителствени организации: Сдружение „ За духовни и обществени действия ”, Сдружение „ Демократичен съюз на дамите ” и Фондация „ Рози ”, и се връчва за незабравим принос на приемна майка в развъждането и възпитанието на деца в риск от област Сливен. Инициативата цели разпространение и поддръжка за приемното родителство, институционално самопризнание и изложение на обществена признателност към настоящите приемни фамилии, приели да отглеждат и възпитават в домовете се деца лишени от наставнически грижи..

По традиция патрон и хазаин на събитието е регионалният шеф. На церемонията с изключение на господин Минчо Афузов участваха заместник-областният шеф Антоний Андонов, шефът на Регионалната дирекция за обществено подкрепяне Георги Вишнаров, началници на отделите „ Закрила на детето “ в област Сливен, екипът по приемна грижа на Община Сливен, ръководителите и представители на организациите учредителки на наградата „ Майчино сърце “, както и огромна част от приемните майки със своите деца.

Областният шеф Минчо Афузов приветства присъстващите и изрече своята благодарност към приемните родители. „ Искам да изразя най-дълбоката си признателност и удивление за смелостта ви да бъдете приемни майки, съпричастни към ориста и бъдещето на поверените ви деца, за нелекия ви труд, за разбиращата топлина и търпеливата деликатност, за безсънните, тревожни нощи, чиято премия е мъчно измерима и в действителност скъпа - откровената любов на вашите деца и почитта на обществото “, посочи той в своето приветствено слово.

Приемните фамилии бяха поздравени и от ръководителя на Сдружение с нестопанска цел „ Демократичен съюз на дамите ” Соня Келеведжиева, която благодари на фамилиите за решението им да одобряват в домовете и в сърцата си деца, имащи потребност от поддръжка.
„ Благодарим ви за споделените болки и паники, за насладата от техните първи срички, първи думи. Благодарим ви за майчините грижи и любов, с които дарявате тези децата “, уточни Келеведжиева. Към приемните родители привет сервира и Роза Кънчева - първата приемна майка в Сливен.

Областният шеф връчи цветя и почетни грамоти „ Майчино сърце ” на всички приемни майки от област Сливен и се ангажира със основаването на подобаващи условия за обмяна на опит и срещи сред приемните фамилии.

В празничната стратегия съпътстваща събитието взеха присъединяване учениците Ванина Андонова и Борис Атанасов от спектакъл „ Класика “ към ПГПЧЕ „ Захарий Стоянов “, националната певица Маргарита Георгиева и носителят на десетки национални и интернационалните оценки Иван Едрев.

Рози за приемните майки и учредителките, балони и лакомства за децата способстваха за празничната атмосфера по време на тазгодишната гала „ Майчино сърце “ в Областна администрация Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР