В областите Кунене и Омусати в Северна Намибия живеят полуномадските

...
В областите Кунене и Омусати в Северна Намибия живеят полуномадските
Коментари Харесай

Племето, в което черпят гостите със секс

В областите Кунене и Омусати в Северна Намибия живеят полуномадските нации овахимба и овазимба. При тях е всекидневно дамите да се занимават с действия като доене на кравите и развъждане на децата, до момента в който мъжете вървят на лов и от време на време отсъстват за доста дълго време.

С бройка над 50 000 души, химба са полигамно племе, в което девойките се омъжват за сътрудници мъже, определени от бащите им, когато стигнат пубертета, написа pulse.ng.

Голяма част от тяхната просвета се е запазила макар западното въздействие.

Една от традициите им е правилото „ мъжът е преди всичко “. Жената има едва или никакво мнение при вземането на решения. На първо място е подчинението към условията на брачна половинка.

„ Когато посетител почука на вратата, мъжът демонстрира своето утвърждение и наслаждение от това, че вижда госта си, с обичая „ окужеписа омуказенду “ – дамата се дава на госта да спи с нея, до момента в който брачният партньор спи в друга стая. В случай, че няма друга свободна стая, брачният партньор спи извън “, показва „ Гардиън “.

Това понижава ревността и укрепва връзката.

Друга традиция, устояла на времето, е правилото „ къпането е неразрешено “. Вместо да се изкъпят, дамите си вършат „ опушваща баня “ и поставят ароматна смола по кожата. Те са водени от вярването, че аленият цвят символизира земята и кръвта. Тяхната алена кожа е нещото, което ги прави неповторими. Червеният цвят е паста, направена от инсекти и растения, и функционалността ѝ е да пази кожата от парещото пустинно слънце и ухапвания от инсекти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР