В област Велико Търново, , като действителни са отчетени подадените

...
В област Велико Търново, , като действителни са отчетени подадените
Коментари Харесай

Силен преференциален вот за кандидат-депутатите във Велико Търново

В област Велико Търново,, като действителни са регистрирани подадените по този метод четири хиляди и 100 гласа.

Повече от 26 часа продължи предаването и обработването на изборните бумаги в Районната изборна комисия и съгласно окончателните данни ГЕРБ - Съюз на демократичните сили е първа политическа мощ с 24% от вота.

330 са гласовете от машинното гласоподаване за „ Демократична България “, чиято листа в машините беше разместена и това стана причина ЦИК да спре работата на 313 машини в област Велико Търново.

От траялото хартиено гласоподаване „ Демократична България “ получи пети резултат в региона (6,03%). Преди нея с незначителна разлика е Движение за права и свободи (6,61%). Третата политическа мощ е „ ИТН “ (20,87%), която беше изпреварена с 1 % от Българска социалистическа партия (21,99%). Разликата сред първия и втория е 2%.

Недействителните бюлетини са 2,5%.

Силен преференциален избор за претендентите за депутати сочат окончателните данни за Великотърновска област. С най-вече гласове е Весела Лечева, втора в листата на Българска социалистическа партия, която е събрала 3863 преференции.

Водачът на листата на „ ИТН “ Андрей Чорбанов е с 3689 гласа персонален избор, а третият в листата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Димитър Николов е с 3219 преференции, което е с близо 600 гласа повече от персоналния избор за лидера, здравният министър Костадин Ангелов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР