В област Велико Търново 37 деца са изведени през тази

...
В област Велико Търново 37 деца са изведени през тази
Коментари Харесай

37 деца са изведени от приемните си семейства в област Велико Търново

В област Велико Търново 37 деца са изведени през тази година от приемните си фамилии. 9 от децата са върнати при биологичните си родители, а 19 са осиновени, останалите са навършили пълноление. 112 са приемни фамилии в региона и са подкрепени от плана „ Приеми ме “ сред общините и Агенция за обществено подкрепяне по програмата „ Развитие на човешките запаси “. 

113 деца, от които 15 с увреждания, се отглеждат в 81-о приемни фамилии в региона. В останалите одобрени на този стадий няма настанени деца. Великотърновецът Георги Панайотов и брачната половинка му са приемни родители от 10 години. Трудностите не са малко, разяснява Панайотов:

„ Всичко става с организация вътрешно в фамилията, по този начин и от институциите добре ни спомагат. Докато ни опознаят в детски градини, в учебни заведения, постоянно е малко по-сложно. Обясняваш се – това дете е с някаква история, има си някакви проблеми “.

През този месец едно от приемните деца, което навърши пълноправие, стана майка на момиченце, което бе настанено за развъждане в същото приемно семейство. В знак на признателност за дългогодишните грижи от страна на приемното семейство младата майка кръсти детето си на своята приемната майка.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР