В област Кюстендил засилват контрола по спазване на противоепидемичните мерки,

...
В област Кюстендил засилват контрола по спазване на противоепидемичните мерки,
Коментари Харесай

Засилват контрола по спазването на COVID мерките в Кюстендилско

В област Кюстендил ускоряват контрола по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, оповестиха от Областния действен щаб.

Предложението е на регионалния шеф на Кюстендил Катя Димитрова. С инспекциите са ангажирани Министерство на вътрешните работи, РЗИ и БАБХ . По данни на Регионалната здравна ревизия в Кюстендил заболяваемостта е 979,25 на 100 хиляди, което слага района в тъмночервената зона.

Заболелите за миналата седмица, 10-16 януари, са 612 души. Процентът на карантинираните е 32,3%, сложени са общо 70623 ваксини. Регулярно се зареждат лечебните заведения с ремдесивир. Няма дефицит на ваксини, който желае може да се имунизира.  

23 учители в област Кюстендил са под карантина, оповестиха от Регионално ръководство на образованието. С цялостна имунизационна скица от всички педагогичен експерти в региона са 44,68%, с непълна – 2,14%.

Карантинирани, като диагностицирани и контактни, са 23 педагогичен експерти, в детските градини съвсем няма карантинирани учители. Ситуацията е доста динамична и изменяща се всеки един миг.

Активните случаи в детските градини, като % деца, са 0,84%, паралелки - 0, 78%. В учебните заведения дейните случаи: възпитаници - 6,28%, паралелки и групи - 2,36% и личен състав - 0,65%.

Навсякъде продължава образователният развой, учениците се тестват, регулярно получаваме от Министерството проби. Няма дефицит на проби, обезпечени са за всички възпитаници от региона. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР