В Област Хасково заявеният брой биволи за директно подпомагане нараства

...
В Област Хасково заявеният брой биволи за директно подпомагане нараства
Коментари Харесай

В Хасковско биволите за директно подпомагане се увеличават почти два пъти и половина

В Област Хасково декларираният брой биволи за непосредствено подкрепяне нараства близо два пъти и половина. През 2018 година тук се отглеждат над 8% от биволите в страната. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите доцент доктор Янко Иванов на среща със аграрни производители в Хасково.

Той акцентира, че за интервала 2014 – 2018 година е налице значително нарастване на поддръжката за отглеждането на животни в Хасковско. При говедата нарастването е с към 29%, а при общия брой овце-майки и кози-майки - с 9%.

По думите му, аграрният бранш има значимо значение за стопанската система на региона. През 2018 година той образува близо 9% от общата Брутна добавена стойност, основана от всички браншове, което е над междинното за страната. Доц. Иванов означи, че за интервала 2014-2019 година земеделските производители в област Хасково са получили финансова поддръжка в размер на 832 млн. лева, което е близо 5,5% от общо предоставения обществен запас в бранш “Земеделие ”.

Заместник-министърът на земеделието посочи, че през 2019 година в региона са отглеждани 10% от зеленчуците и 8% от трайните насаждения в страната. Към момента площите със зеленчуци в региона са се нараснали три пъти и половина спрямо 2014 година, а тези с трайни насаждения и механически култури – респективно с 18% и 10%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР