В Обединеното кралство са регистрирани 218 724 положителни случаи на

...
В Обединеното кралство са регистрирани 218 724 положителни случаи на
Коментари Харесай

Великобритания с над 200 000 заразени, но без нови строги ограничения

В Обединеното кралство са регистрирани 218 724 позитивни случаи на ковид и 48 смъртни случая, свързани с Коронавирус. Това демонстрират публични данни, представени от Sky news.

Данните за цялото Обединено кралство бяха оповестени след Банковия празник, когато единствено Англия разгласява данни както за смъртните случаи, по този начин и за инфектираните.

Това е първият път, когато Обединеното кралство оповестява за повече от 200 000 случая на Коронавирус.

В същото време, още 141 825 души са получили бустерна доза ваксина, което свежда общия брой на имунизираните с трета доза до 34 363 986 души. Още 19 158 души са получили първа доза , с което общият им брой е 51 820 652. И 29 295 души са получили втора доза, с което общият брой е 47 482 789.

Последните данни на NHS в Англия демонстрират, че 14 210 пациенти с Коронавирус са били в болница на 3 януари, а 777 от тях са на апаратна вентилация.

Много лечебни заведения оповестиха сериозно състояние, като медицински сестри приканиха за неотложно налагане на повече ограничавания.

Министър-председателят Борис Джонсън призна, че лечебните заведения ще бъдат изправени пред нараснал напън. Но той сподели, че имунизацията и лекуването " страната още веднъж, откакто Омикрон се оказва по-мек от предходните разновидности.
 Джонсън обмисля нови строги ограничавания в Англия поради Омикрон
Джонсън обмисля нови строги ограничавания в Англия поради Омикрон

Ако хоспитализациите надвишават избрана численост

По-рано здравният министър Саджид Джавид сподели, че в данните няма нищо, което да допуска, че Англия би трябвало да премине оттатък актуалните ограничавания на План Б, които включват работа от у дома и маски за лице в публичния превоз.

" Мисля, че използването на План Б, използването на това, беше верният метод и също по този начин беше безусловно фокусиран върху програмата за имунизация ", сподели той пред кореспонденти по време на посещаване в център за имунизация в Южен Лондон.

Длъжностните лица наблюдават " извънредно деликатно " потенциала на лечебните заведения, като приемът и заетостта " се усилват доста ", увериха от " Даунинг стрийт ".

Англия ще тества ежедневни за COVID-19 100 000 чиновници в редица сериозни браншове , заяви " Ройтерс ".
 Англия с нов Коронавирус връх
Англия с нов Коронавирус връх

Но записва спад в смъртността

От 10 януари служащите в хранително-вкусовата индустрия, превоза и граничния надзор ще имат достъп до проби в дните, в които работят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР