В Обединеното кралство похитители почти унищожиха колекционерско Lamborghini Diablo от

...
В Обединеното кралство похитители почти унищожиха колекционерско Lamborghini Diablo от
Коментари Харесай

Похитители откраднаха и осакатиха суперавтомобил Lamborghini за $350 000 ВИДЕО

В Обединеното кралство похитители съвсем унищожиха колекционерско Lamborghini Diablo от 2001 г. Редкият суперавтомобил ще се нуждае от безценен и комплициран ремонт. Това стана ясно от видео в Youtube канала на Petrolheadonism.
 Lamborghini Diablo, Lamborghini Diablo 2001, Lamborghini Diablo VT, Lamborghini supercar Колекционерската суперкола, открадната напряко от гаража Снимка: екранна фотография / YouTube
Британецът Алистър Маккилоп, още преди началото на пандемията от ковид, сложил суперавтомобила Lamborghini Diablo VT 6.0 на склад в гаража на приятеля си. Скоро той ненадейно получава уведомление от Агенцията за лицензиране на водачи и транспортни средства (DVLA), че се пробват да пререгистрират колата му.

Алистър се свързал с приятеля си и той разкрил, че колата липсва от гаража. Тя беше оповестена за търсене и открита едвам през декември 2022 година в изоставена плантация в Съмърсет.
 Lamborghini Diablo, Lamborghini Diablo 2001, Lamborghini Diablo VT, Lamborghini supercar Lamborghini Diablo открито в полуразглобено състояние 
Състоянието на Lamborghini Diablo ужаси притежателя - похитителите изцяло осакатили колата. Липсват й порти, брони, фарове, челен похлупак и капаци на багажника, а седалките в купето са покрити със пласт нечистотия. Ремонтът на суперавтомобила няма да бъде на ниска цена и лек, тъй като намирането на верните части за колата не е елементарно.

Засега не са открити нито похитителите, нито изчезналите авточасти. Полицията е открила, че през юни 2022 година нападателите са сложили подправени номера на автомобила и са се обърнали към сервиза за направа на дубликати на ключове за автомобил. По това време колата към момента не е била разглобена. Служители на сервиза помогнаха да се откри името на единия от похитителите и сега той се търси.



 

Суперавтомобил Lamborghini Diablo VT 6.0 2001 - окончателната версия на именития модел. Той е оборудван с V12 с мощ 550 конски сили и е в положение да форсира до 100 км/ч за 3,9 секунди и да доближи 330 км/ч. Общо са създадени единствено 337 от тези купета и цената им в този момент е към 350 000 $.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР