В обединението Изправи се! Мутри вън! са започнали преговори за

...
В обединението Изправи се! Мутри вън! са започнали преговори за
Коментари Харесай

Дончева иска Мутри вън да отпадне от името на обединението, Хаджигенов против

В обединяването " Изправи се! Мутри вън! " са почнали договаряния за уточняване на формата, в която ще се явят на предварителните парламентарни избори на 11 юли, съобщи БНР.

Пред " Хоризонт " някогашният зам.-председател на ПГ в 45-ото Народно събрание юрист Николай Хаджигенов позволи, че те би трябвало да приключат до края на седмицата:

" Както и предходния път, няма доста време, тъй че почнали сме и се надявам до края на седмицата да приключим ".

Преди дни Татяна Дончева разгласи, че явяването в същия формат не е предпоставено и позволи, че името на обединението може да претърпи промени. Пред " Хоризонт " изясни за какво:

" Може би би трябвало да преосмислим дали " Мутри вън " би трябвало да продължи да съществува в името, тъй като то дава опция за офанзивите против нас, които можем да си спестим. Тая опашка " Мутри вън " почва към този момент да се обръща в название на нас ".

Николай Хаджигенов обаче изрично отхвърля сходна опция и ще упорства названието " Мутри вън " да се резервира, в случай че сътрудниците решат да се явяват дружно:

" Една от концепциите на " Мутри, вън " е тъкмо такава - ГЕРБ да се усещат погрешно, неловко, некомфортно. Това извършва задачата си на 200 %, на 300, самите те са принудени да излязат на трибуната и да кажат, да насочат укор към нас, казвайки мутри вън, аз без да желая, това е иронично, несъмнено, направих лапсус от трибуната на Народно събрание, казвайки, ние от парламентарната група " Изправи се, ГЕРБ вън " - какъв брой хубаво се получи, тъй че, специфични поздрави на Татяна Дончева ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР