В Ню Йорк пристига кораб болница с 1000 легла на

...
В Ню Йорк пристига кораб болница с 1000 легла на
Коментари Харесай

Кораб болница с 1000 легла и 12 операционни пристига в Ню Йорк

В Ню Йорк идва транспортен съд болница с 1000 кревати на Военноморски сили на Съединени американски щати, защото чиновници са притиснати за по-голяма федерална помощ. Кметът Бил де Бласио съобщи, че догатката на президента Доналд Тръмп, че хиляди медицински маски изчезват от лечебните заведения в Ню Йорк, е " обидно " за медицинските служащи на първа линия, оповестява АП.

USNS Comfort ще бъде употребен за лекуване на пациенти без ковид , до момента в който лечебните заведения лекуват хора със COVID-19, заболяването, породена от вируса. В допълнение към 1000 кревати, Comfort разполага с 12 операционни зали, които биха могли да проработят в границите на 24 часа .

Де Бласио и други подлагаха на критика Тръмп , че допуска без ясни доказателства, че хиляди медицински маски изчезват от лечебните заведения в Ню Йорк. На неделен брифинг президентът сподели на кореспонденти, че би трябвало да питат: " Къде отиват маските ? Излизат ли през задната врата? "

Тези забележки са " обидни " за болничните служащи на първа линия в коронавирусната рецесия в града, сподели де Бласио в понеделник. " Това е необикновено безчувствено към хората сега, които дават всичко от себе си ", сподели той. " Не знам защо приказва президентът. "

Болници бяха предизвестили чиновниците по-рано по време на огнището да не носят маски със себе си у дома, само че не се появиха доказателства за огромно разграбване на доставки.

Кенет Раске, президент на Асоциацията на лечебните заведения в Ню Йорк, съобщи в изказване, че служащите " заслужават нещо по-добро от догатката на личния им президент , че защитните средства " излизат през задната врата " на лечебните заведения в Ню Йорк. "
 Ню Йорк изпада в дефицит на здравното съоръжение до 7 дни
Ню Йорк изпада в дефицит на здравното съоръжение до 7 дни

Кметът на града съпостави ситуацията с " военновременна конюнктура "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР