В новия епизод на подкаста за култура и изкуство на

...
В новия епизод на подкаста за култура и изкуство на
Коментари Харесай

Директорът на Националната галерия гостува в „ART Детектив“

В новия епизод на подкаста за просвета и изкуство на Българска национална телевизия „ Арт Детектив ", водещата Симона Кръстева гостува на „ Квадрат 500 " - най-новата и огромна постройка на Националната изложба, която преди броени дни означи шестия си рожден ден. Домакин на цифровия план на публичната телевизия е Яра Бубнова - прочут изкуствовед, живописен критик, куратор и шеф на Националната изложба.

Яра Бубнова ще показа за феновете и слушателите на „ ART Детектив ", по какъв начин оцелява изкуството по време на пандемия, по какъв начин се трансформират галериите в света на цифровите технологии и обществените медии и в тази светлина - какво да чакаме от нашата Национална изложба. Тя споделя още и с какво са се обогатили фондовете на галерията през последните години, по какъв начин можем да определим кое произведение на изкуството е почтено да бъде изплатено и кое не, по какъв начин се приготвя излагането и подбора на актуалното изкуство в Националната изложба, както и кои са идните изложения.

Визитка на водещата

Симона Кръстева е живяла и работила в Лондон и Париж. Специализирала е в региона на медии, изкуство и мода, а преди пет месеца се връща в България. Завършила е медии и цифрови връзки в Regents University London и е стажувала в BBC Аrt and Culture. Има специализация по съвременно изкуство в Christie`s London и е изучила основите за декоративно изкуство в Sotheby`s New York. Работила е за цифрови медии и като дизайнер на концепции за огромни издатели на списания, галерии и аукционни къщи и е взе участие и в благотворителни дела в UNICEF и Women for Women UK.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР