В новия доклад на аналитичния центъра Energy Innovation се казва,

...
В новия доклад на аналитичния центъра Energy Innovation се казва,
Коментари Харесай

Почти 80% от въглищните централи в САЩ са вече нерентабилни и ще бъдат затворени

В новия отчет на аналитичния центъра Energy Innovation се споделя, че потреблението на 182 въглищни електроцентрали в от общо 235 (или 77% от техния общ брой) към този момент е стопански неизгодно спрямо електроцентралите, работещи от силата напразно и Слънцето . Това ще докара до тяхното затваряне през идващите пет години. Въглищата, които постоянно са се смятали за пределно евтина суровина, изгубиха от вятъра и Слънцето по повод цената на силата. Това стана доста по-бързо в сравнение с чакаха на процедура всички основни специалисти на този пазар.

През последните две години на територията на Съединени американски щати работеха въглищни Топлоелектрическа централа с мощ 239 гигавата. Още през 2020 година 166 гигавата (72% от мощностите на предходната година) станаха или стопански неизгодни спрямо локалните вятърни и слънчеви ферми, или се оказаха на прага на затварянето. От общо 235-те въглищни електроцентрали на Северна Америка, 182 са към този момент напълно нерентабилни и към този момент се затварят.

В отчета се още, че към една трета от всички въглищни електроцентрали могат да се затворят без да се постанова тяхната замяна. Още една трета би трябвало да бъдат сменени с вятърни и слънчеви електроцентрали.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР