В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,

...
В новия брой на вестник Марица, който ще излезе утре,
Коментари Харесай

Четете в Марица - Връщат гурбетчии с 2700 лева заплата

В новия брой на вестник " Марица ", който ще излезе на следващия ден, 26 август, можете да прочетете забавни тематики и задълбочени разработки, значими за Пловдив. Ето част от тях:

Пътниците на летището се стопиха на половина

В годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата, летището ни обслужва двойно по-малко пасажери. От 81 392 души за първите шест месеца на 2018 година са останали едвам 43 971, или понижението е с 45.98%. Това приказва и за слаб под наем зимен сезон 2018/2019.

Дом „ Хармония “ неизряден, само че легален

Институциите в България от години работят на правилото " лявата ръка не знае какво прави дясната ". Оказва се, че никой в страната не може да обезпечи обезпечената съгласно конституцията цялост на частната благосъстоятелност, в случай че човек не влезе в разпра, отстоявайки правата си. Институциите нормално работят " по буквата на закона ", в който моралът се оказва непотребен. Освен това никой не управлява действително и значими обществени действия като даването на услуги по грижите за възрастни хора. Доказателство за двете изказвания е казусът Ñ
дом " Хармония ", сагата към който продължава към този момент две години.

ГБС ще строи олимпийския басейн на Гребната

„ ГБС - Пловдив ” ще построява 50-метровия олимпийски басейн до остарелия „ Младост ” наоколо до Гребния канал. Строителната компания е спечелила публичната поръчка в общината с цена 10 588 156 лв. без Данък добавена стойност, или 12 705 788 лв. с включен налог. „ На 19 август изтече срокът за обжалване. Възражения против провеждането на процедурата няма и чакаме от компанията да показват нужните документи, с цел да подпишем контракт ”, изясни през вчерашния ден зам.-кметът по спорта Георги Титюков.

КЗП наказа „ Starbucks “ поради липса на звезди

Комисията за отбрана на потребителите наказа световноизвестната американска верига за кафе „ Starbucks “. Причината е, че вторият им обект в Пловдив, който беше открит преди по-малко от година, нямал нито документ за категоризация със звезди, нито краткотрайно уверение за открита процедура за това. От кафенето подали тъжба в съда против санкцията, която била в размер на 1100 лв., и спечелили делото, защото чиновниците на комисията не описали тъкмо кое заведение са глобили, a в мола имало десетки.

Златна мина връща гурбетчии с 2700 лв. заплата

От няколко години животът в 5-хилядния Крумовград е изменен към по-добро. " Златната мина " Ада тепе " подвигна стандарта ни и в този момент тук се живее прелестно и умерено ", разясняват локалните поданици. Улиците са чисти и приветливи, а хората - усмихнати. В заведенията готвят вкусно, има клиентела, цените са естествени. Същото важи и за магазините. " Може да се каже, че сме сме първите миньори на Ада тепе след траките. Това е първият рудник за рандеман на златен концентрат от 40 година насам ", изясни оперативният шеф на мината Любомир Хайнов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР