В новия брой на Марица четете: Как бездействието на институциите съсипва

...
В новия брой на Марица четете:
Как бездействието на институциите съсипва
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Тютюневият град - докато чиновниците се н...

В новия брой на " Марица " четете:

Как бездействието на институциите унищожава старините: Тютюневият град - до момента в който служителите се наумуват, постройките рухват сами

Планиран като огромна градска забележителност и атракция преди 6 години, когато Пловдив аплайваше за Европейска столица на културата, през днешния ден Тютюневият град е знак на разрухата и чиновническото безхаберие.

Години наред притежателите на парцели в региона чакат страната да реши какво може и какво не може да се прави в региона. По проблема с Тютюневия град са се изказвали архитекти, визионери, каузаджии, грантаджии и плеяди общинари. И досега обаче решение няма. Ясно е, че кварталът от дълго време е изгубил ролята си на индустриална и складова зона. Тук инфраструктура няма, а ко​му​никациите са сложни. Не са доста разновидностите и за бъдещия живот на зоната. Идеите се движат от нов артквартал по образеца на " Капана " през малко сити с хотели и офис здания до естествен жилищен регион. Мнения " за " и " срещу " има във всички направления. Решение обаче към този момент няма.

Инвеститорите с неспокойствие чакат Министерството на културата и НИНКН най-сетне да одобрят разпоредбите за реституция и строителни действия в квартала сред бул. „ Христо Ботев”, ул. „ Цар Асен”, „ Иван Вазов” и автогара „ Юг”. Всяко закъснение на междуведомствените съгласувания за зоната, наречена Тютюнев град, значи загуба на време и пари, защото цените на строителните материали вървят нагоре, оскъпява се и трудът.

Темата за Тютюневия град беше повдигната още веднъж от основния проектант на Пловдив Димитър Ахрянов пред министъра на културата Велислав Минеков. Наскоро на срещата в залата на Епископската базилика Минеков даде обещание подпомагане, с цел да се изпълнят процедурите по координиране.

Проектът на обстоен организационен проект (ПУП) на тази зона е импортиран за авансово разискване в Министерството на културата още преди два месеца. Предстои арх. Ахрянов да разиска последващите дейности с екипа на министерството. Ако специалистите на министъра кажат " да " за предварителния стадий, внасяме проекта публично и чакаме утвърждение, изясни за " Марица " основният проектант.

Качват баби на тренажор за машинно гласоподаване

Пенсионери от Цалапица упражняват по какъв начин се гласоподава машинно на тренажор, научи " Марица ". Млад IT експерт създал платформата, която съвсем наподобява на бюлетината за ​вота. А кметът Ивайло Данаилов инсталирал персоналния си 14-инчов iPAD в кметството, на който през вчерашния ден се упражнявали чиновници. Днес той ще занесе устройството в пенсионерския клуб, с цел да покаже на възрастните хора, че техниката не е толкоз страшна и машинният избор е елементарен.

От 12 юли се вкарват екогрупите по колите, новите стикери от ГТП без данни за водача

От 12 юли при минаване на годишен механически обзор колите към този момент ще се класират и в новите екогрупи, за които Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ приказва от месеци.

Тъй като обаче те не съответстват с европейските стандарти, можем единствено да предположим в коя екогрупа ще попадне даден автомобил по отношение на Евро стандарта, който покрива, показват от Съюза на българските автомобилисти. Причината - методът към всеки автомобил ще бъде самостоятелен, съгласно стойностите, регистрирани по време на инспекцията. От там са изготвили примерна таблица в коя екогрупа би попаднал един автомобил съгласно годината на произвеждане и типа гориво

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР