В новата Обща селскостопанска политика (ОСП) групите и организациите на

...
В новата Обща селскостопанска политика (ОСП) групите и организациите на
Коментари Харесай

Земеделците могат да получават европари по нова мярка


В новата Обща селскостопанска политика ( ОСП ) групите и организациите на производители в секторите „ Мляко и млечни артикули “, „ Месо “ и „ Зърнени култури “ ще имат опция да аплайват по нова мярка - намеса „ Оперативни стратегии в други браншове “. Ще могат да извършват вложения в посока възстановяване на предлагането и стартирането на пазара на артикули, въвеждане на способи за произвеждане. Прилагането на мярката ще улесни реализацията на селскостопанските артикули, поддържането на пазарния им дял и създаването на нови благоприятни условия. Това стана ясно по време на видеоконферентно съвещание на Тематичната работна група (ТРГ) за създаване на Стратегически проект за развиване на земеделието и селските региони за интервала 2023 – 2027 година

Дейностите целят стимулиране сдружаването на земеделските производители в групи производители, организации и асоциации на производители в тези браншове. Целта е, посредством развиването на структурите за предложение на продукция на пазара, да се увеличи конкурентоспособността на производителите и техните организации.

Обсъдено беше използването и на интервенцията „ Оперативни стратегии в бранш „ Плодове и зеленчуци “. Очаква се използването на мярката да докара до повишаване на каузи на предлаганата локална продукция на пазара. Производителите ще имат опцията да понижат разноските си за произвеждане посредством даване на общи/централизирани за организацията услуги и уреди. Поне 15% от разноските на оперативна стратегия би трябвало да съдържат екологични дейности.

Беше разискван и оптималният размер на допустимите разноски за една оперативна стратегия да бъде до 2 300 000 евро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР