В новата конституция на Куба няма да бъдат направени законодателните

...
В новата конституция на Куба няма да бъдат направени законодателните
Коментари Харесай

Гей браковете остават извън новата конституция на Куба

В новата конституция на Куба няма да бъдат направени законодателните промени, нужни за признаването и на гей браковете от управляващите в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Това няма да бъде направено, макар поддръжката на локалните управляващи и обществеността по отношение на еднополовите бракове, е съобщил държавен източник.

В крайния вид текстът изпада. Той признава, че чл.68 е бил измежду най-обсъжданите и въвеждането му в този момент се отсрочва, с цел да бъдат почетени всички гледни точки по въпроса.

Според измененията, за сватбен съюз към този момент щеше да се смята друг, подписан непринудено " сред мъж и жена ", а подписания сред " двама души ".

Текстът бе препоръчан от президента Мигел Диас-Канел като израз на желанието за битка с дискриминирането.

Решението е изненадващо, защото цялостният вид а главния закон към този момент бе подложен на публично разискване сред 13 август и 15 ноември.

Документът би трябвало да бъде признат на референдум, който ще се организира до края на годината.

Той подсигурява частната благосъстоятелност и самодейност. Островът на свободата след десетилетия на ръководство от Фидел Кастро и брат му Раул ще има и президент.

Изпълнителната власт ще се управлява от министър председател. Раул Кастро въпреки всичко остава водач на водещата на Острова на свободата Комунистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР