В нов кабинет по техническо чертане, оборудван с най-ново поколение

...
В нов кабинет по техническо чертане, оборудван с най-ново поколение
Коментари Харесай

Дуална форма на обучение в техническата гимназия във Враца

В нов кабинет по техническо начертаване, оборудван с най-ново потомство компютърна техника, ще се образоват към този момент учениците от професионалната техническа гимназия във Враца. Отскоро образователното заведение работи по дуалната форма на образование в директна връзка с индустриалните компании в града и към този момент има подписани редица контракти за процедура по най-атрактивните специалности.

Враца

От тази образователна година в гимназията започва дуална форма на образование по специалността приложно програмиране и електрообзавеждане на производството, а от следващата година ще се подпишат и съглашения с компании за специалността машини и системи с цифрово-програмно ръководство. Новият кабинет е подаяние от локална компания, която създава железни произведения за машини и уреди.
Инж. Ирма Емилианова, шеф на професионалната техническа гимназия Враца: - В нашето учебно заведение учениците ще могат да се образоват на техническо начертаване с техника от най-ново потомство – 3D принтер и скенер и 13 работни места.
С новия способ на образование, който даава повече на практика умения, учениците ще бъдат по-конкурентни на пазара на труда, считат от управлението на учебното заведение.
Пламен Начев, възпитаник: - Ако имаме един модул, който е порутен, можем с този скенер да го възстановим след създаване на програмата. Борис Новоселски, възпитаник: - Ние оставаме удовлетворени от това, което вършим, вършим го на драго сърце и също по този начин се забавляваме.
Професионалната техническа гимназия във Враца има подписани съглашения с три компании от машиностроителни бранш и с още 6 за приложно програмиране, където потребността от работна ръка е най-голяма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР