В Нидерландия и Норвегия делът на електрическите превозни средства от

...
В Нидерландия и Норвегия делът на електрическите превозни средства от
Коментари Харесай

В кои държави почти всички автомобили ще са електрически през 2035 г.?

В Нидерландия и Норвегия делът на електрическите транспортни средства от всички новорегестрирани коли се планува да доближи 99.9% до 2035 година

Това ще изведе двете страни преди всичко в Европа, демонстрира изследване на застрахователната платформа Confused.com, което е основано на данните за продажбите на електрически автомобили от Европейската организация за околна среда и Евростат.

Желанието на потребителите за покупка на електромобил в никакъв случай не е било по-високо, се показва в проучването. То предвижда кои европейски страни ще имат най-голям дял от продажбите на електрически транспортни средства до 2035 година

С най-високия % на продажби на нови електрически транспортни средства през 2020 година (54.37%), Норвегия евентуално ще бъде измежду водачите и през 2035 година Експертите на Confused.com предвиждат, че 99.9% от тях ще бъдат електрически, което би означавало голям растеж от 83.74% за 15 години.

На върха по този индикатор най-вероятно ще бъде и Нидерландия, където също се чака 99.9% от новорегистрираните транспортни средства да са електрически до 2035 година Това би било нарастване с 336% в границите на 15 години.

В Швеция се чака 80.35% от продажбите на нови коли да бъдат електрически до 2035 година, което е вторият максимален дял в Европа. Тъй като единствено 9.69% от новите регистрирани коли в скандинавската страна са електрически през 2020 година, шведският пазар евентуално ще регистрира забележителен скок в продажбите от над 8 пъти.

Дания е на четвърто място в прогнозната ранглиста, като 54.51% от новите транспортни средства ще се класифицират като електрически до 2035 година Спрямо 2020 година растежът ще е с 658%, защото сега делът им е малко над 7 на 100.

С 51.86% от новите транспортни средства, които се чака да бъдат електрически до 2035 година, Португалия е на пето място. Това е зашеметяващо нарастване от 857% по отношение на броя на електрическите автомобили през 2020 година (5.42%).

Германия е на шеста позиция с предстоящ дял на електрическите автомобили от 51.68% до 2035 година

„ Тъй като електрическите транспортни средства стават все по-популярни в целия свят, е значимо да разберете от какъв вид застраховка имате потребност. Може да съумеете да покриете електрическата си кола със общоприета автомобилна застраховка, само че това не всеки път е най-хубавият ход.

Специализираните политики за електрически коли постоянно идват с редица преимущества, като покритие за вашия кабел за зареждане, гратис възобновяване до най-близката точка на зареждане, в случай че батерията ви свърши, покритие на инцидентни произшествия, пожар и кражба на батерията. Тези преимущества в действителност могат да създадат огромна разлика ", разяснява специалистът по автомобилно обезпечаване на Confused.com Алекс Киндред.

През 2021 година продажбите на напълно акумулаторни електрически транспортни средства бележат растеж от 63.1% до близо 878 500 автомобила, демонстрират данните на Европейската асоциация на производителите на коли, до момента в който продажбите на plug-in хибриди нарастват със 70.7% до близо 867 100.

Plug-in хибридите се зареждат от батерия, която може да се зарежда външно (от електрическата мрежа), което я прави и по-екологична. Тези коли са подкрепени и от мотор с вътрешно горене, до момента в който акумулаторните електрически коли работят единствено на батерия.
Обикновените хибриди, които не са plug-in, разполагат с електромотор и батерия, която обаче се зарежда единствено от мотора с вътрешно горене. Те не разполагат с опцията за външно зареждане.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР