В нея попадат плажовете от Шкорпиловци до Камчия. Всяко лято

...
В нея попадат плажовете от Шкорпиловци до Камчия. Всяко лято
Коментари Харесай

Внимание Преди Летния Сезон! 3000 Лева Глоба, Ако Направим Това На Плажа!

В нея попадат плажовете от Шкорпиловци до Камчия. Всяко лято върху дюните стотици хора разполагат хавлии, палатки и каравани. Част от караваните са оставени за зимата. Вече обаче ще се постановат наказания - от 1000 до 5000 лева за колите.

Поставянето на плажни такъми или палатка пък ще се глоби с от 1000 до 3000 лв., заяви bTV.

За Даниела Желева, която всяко лято е на Шкорпиловци, възбраната е неточност.

" Трябва да има такива места, като тук, където човек може да се почувства същински жив, най-малко за нас това е мястото, където разпускаме най-добре ", сподели тя.

Контролът върху 13-километрова линия за Община Долни Чифлик е труднопостижим.

" Трябва да направляваме достъпа на коли, прекосяването им, свободния достъп до плажовете, както и разполагането на плажни такъми, което в действителност е най-притеснителното - това са хавлии, чадъри ", съобщи Иван Йоргакиев, основен специалист към " Архитектура " в община Долни Чифлик.

Спирането на кола върху дюни ще се глоби от 3000 до 5000 лева Ограничаването на достъпа до пясъка - до 10 000. Поставянето на преместваеми обекти на неохраняем плаж ще се санкционира до 50 000, а в случай че са върху дюни до 10 000 лева

Според Сдружение " Да запазим Корал " задачата е да се изгонят свободно къмпингуващите.

" С кемпера не можеш да спреш на плажа на Алепу, ще бъдеш противозаконен. Ако си сложиш кърпата, си извършител. Ако излееш плоча, не си извършител ", разяснява Асен Димитров от организацията.

Аргументите на Министерството на туризма обаче са:

" Нарушава се флората, растенията, които са също предпазени типове, с слагането на плажни такъми, палатки и прекосяването на транспортни средства ", сподели Радиана Йонова от отдел " Управление на морските плажове " към Mинистерството на туризма.

Право да постановат наказания за другите нарушавания ще имат Министерството на туризма, общините, полицията и районните екоинспекции.

Промените би трябвало да утвърди Народното събрание.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР