В неделя светът осъмна различен. Световните агенции мълниеносно разпространиха новината, че първата

...
В неделя светът
осъмна различен. Световните агенции
мълниеносно разпространиха новината, че първата
Коментари Харесай

Оперираха мозък от 3000 км разстояние!

В неделя светът осъмна друг. Световните агенции мълниеносно разпространиха новината, че първата в света мозъчна операция от разстояние към този момент е станала факт в събота. Граничещото с фантастика събитие е осъществено с помощта на 5G технологията. Мозъчният неврохирург доктор Линг Джъпей дистанционно е вградил невротрансмитер в мозъка на пациента си, оповестиха китайските медии.

Д-р Джъпей се е намирал в клиника в югозападнияостров Хайнан, който е на 3000 километра от Пекинската болница PLAGH, където е осъществена интервенцията. Тя е траяла 3 часа и е завършила успешно. Пациентът е страдал от заболяването на Паркинсон и е споделил, че се усеща добре след революционната намеса.

Използвана е 5G технология на колоса HUAWEI. Иновационната инсталация разрешава връзка съвсем в действително време, оповестиха международните медии. Те цитират хирурга, съгласно който: „ Можеш почти да усетиш пациент, който е на 3000 километра разстояние ”.

Популярната и разпространена по света през днешния ден 4G мрежа не разрешава осъществяването на хирургически операции заради видео лаг и закъснение на дистанционното управление, съобщи БНР. Новата технология евентуално е съумяла да преодолее тези проблеми, разясняват международните новинарски организации.

Хирургията от разстояние може да облекчи някои пречки в опазването на здравето като разреши на хора от небогати региони или военни зони да получат квалифицирана помощ от специалисти в разнообразни елементи на планетата. 5G технологията е стартирала в региона на отдалечената хирургия през януари тази година. Преди два месеца китайски лекар сполучливо оперирал скотски дроб в Медицинския университет във Фудзиен от югоизточния бряг на Китай.


 

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР