В неделя станаха ясни детайлите около поредния ужасяващ случай на

...
В неделя станаха ясни детайлите около поредния ужасяващ случай на
Коментари Харесай

Поредната българка, влюбена в насилието

В неделя станаха ясни детайлите към следващия отблъскващ случай на домашно принуждение, приключил със гибел. 27-годишният Теньо Енчев пребил съдбовно 19-годишната Ивета , майка на 2-годишния им наследник, като побоят почнал още в ресторант в Айтос, траял по пътя към дома им и приключил там, където полицията разкрила Ивета безжизнена.
На насилието - и към младата жена, и към детето, е станал очевидец личният състав в заведението. Свидетели са били и съседите. Мнозина оповестиха, че всички тези хора е трябвало да реагират, с цел да предотвратят нещастието. И в общия случай е по този начин. В съответния проблем обаче това не би помогнало. Защото сигнали за насилието са подавани и преди, само че когато полицията разпитвала Ивета, тя отговаряла, че проблем няма и мъжът й не я бие. Защото го обичала.

Когато страната не си прави работата и разрешава мъже да убиват дамите си, макар че жертвите са алармирали институциите неведнъж, е едно. Когато обаче умишлено и непринудено си тръгнал по пътя към саморазрушението, няма страна, която да може да ти попречи.

Случаят, разумно, разпали полемиката за домашното принуждение. Мнозина, естествено, жигосаха Теньо и желаеха най-суровото наказване за него. По статистика болшинството от българите са твърдо срещу домашното принуждение. Странно обаче, отново по статистика, всяка четвърта жена у нас е била жертва на тормоз.

Защото се появиха и други мнения. Хора реагираха с изказванията, че в действителност има дами, които си просят багра. Че има умни, само че има и глупави дами, и " глупавите дами постоянно ядат плесници тъй като няма фиктивен различен метод да бъде затворена устата на неуместно създание от женски жанр ". Че " в случай че е прекалила е обикновено да я шамароса, но чак да я убие е прекомерно ".

Много от тези хора евентуално имат деца. И с сходен светоглед, с сходно образование и сходен образец, е доста допустимо на следващия ден синовете им да се трансфорат в следващите Теньовци, биещи дамите и децата си, а дъщерите им - в следващите Ивети, обичащи насилника си, които мълчат, търпят и го оправдават.

Проблемът с домашното принуждение е първо психически и по-късно институционален. Няма метод в нездрави фамилии, в които царува среда на принуждение, пренебрежение и комплекс да чакаме да израснат джентълмени или дами със самочувствие . Изходът може да бъде единствено един - умишлено образование на момчетата, че експанзията, изключително по отношение на дамите, е безусловно неприемлива, и на девойките - че те могат да са уверени и равноправни сътрудници, които е добре да бягат далеко от мъже, които ги нараняват и не ги заслужават.

Дали обаче България е дорасла до това равнище, е противоречиво. Мнозинството се увлече по пропагандата за някакъв фиктивен трети пол и не обърна никакво внимание на спогодба, чиято съществена цел беше отбрана на дамите. Просто не отрази казуса като задоволително важен и неотложен. На всички тези хора в този момент им остава да се молят синът им на следващия ден да не се окаже палач, а щерка им - пребита безжизнена в някой апартамент от възлюбения си, тъй като като Теньо и Ивета има още доста.
Автор: Десислава Любомирова
лупавите дами постоянно ядат плесници тъй като няма фиктивен различен метод да бъде затворена устата на неуместно създание от женски жанр

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/izvergt-teno-prebil-do-smrt-zhena-si-iveta-pred-deteto-im-dokato-to-pishchyalo-ot-strakh-prva-snimka-na-kshchata-na-uzhasite_news607629.htmlлупавите дами постоянно ядат плесници тъй като няма фиктивен различен метод да бъде затворена устата на неуместно създание от женски жанр лупавите дами постоянно ядат плесници тъй като няма фиктивен различен метод да бъде затворена устата на неуместно създание от женски жанр

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/izvergt-teno-prebil-do-smrt-zhena-si-iveta-pred-deteto-im-dokato-to-pishchyalo-ot-strakh-prva-snimka-na-kshchata-na-uzhasite_news607629.html
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР