В неделя ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България със

...
В неделя ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България със
Коментари Харесай

Слънчева, но студена неделя

В неделя ще доминира слънчево време, над Югоизточна България със забележителна облачност и на обособени места там ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните региони - сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред минус 2 и 3 градуса.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и на обособени места, основно в южните региони, ще превали сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 0 и 3. Температурата на морската вода е към 6 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала с наклонност да отслабва.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над източната половина от страната. Ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан, по-високите и открити елементи и краткотрайно мощен североизточен вятър и остават изискванията за снегонавявания. Максимална температура на височина 1200 метра - към минус 5, на 2000 метра - към минус 10 градуса.

В понеделник ще бъде слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни над южните региони от страната и на обособени места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили, дневните температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, тук-там към момента до минус 10 - минус 12 градуса.

Във вторник облачността ще е най-вече висока и междинна, по здрач ще се усилва и уплътнява.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР