В „J.P. Morgan“ вече разполагат с дата за следващата финансова

...
В „J.P. Morgan“ вече разполагат с дата за следващата финансова
Коментари Харесай

Сбъдва се злокобната прогноза на J.P. Morgan за световна финансова катастрофа през 2020 г.

В „ J.P. Morgan “ към този момент разполагат с дата за идната финансова рецесия и знаят какъв брой неприятна ще е тя. Банката направи страшната си прогноза в отчет още предходната година.

Според банковата институция, десетилетие след банкрута на четвъртата по величина банка в света „ Lehman Brothers “ и колапса на пазарите, стратезите на „ J.P. Morgan “ към този момент са съумели да изчислят времето и тежестта на идната финансова рецесия.

Кристалина Георгиева предизвести за заплаха, която ще изяде 700 милиарда $

Използваният нов модел се базира на продължителността на икономическата агресия, евентуалната дълготрайност на идната криза, степента на задлъжнялост, цените на активите и равнището на дерегулация.

Прогнозата е, че идната финансова рецесия ще порази Съединени американски щати през 2020 година със спад на стопанската система от към 20%.

Rеutеrѕ: Това е тpeвoжният cигнaл зa cвeтoвнa иĸoнoмичecĸa ĸaтacтpoфa пpeз 2020 г

Цените на газта и петрола ще паднат с 35%, индустриалните метали ще поевтинеят с 29%.

Цената на застраховката на дълга на разрастващите се страни – така наречен лихвен суап, ще скочи приблизително с 2,79 процентни пункта. Стойността на активите им ще падне с 48%, а валутите им ще поевтинеят с 14,4%.

Преминаването от интензивно към пасивно ръководство на активи, понижава способността на пазара да предотвратява и да се възвръща от разтърсвания.

Кристалина Георгиева даде обещание в огромно изявление да „ поправи покрива, преди да удари бурята “

В същото време, съгласно „ J.P. Morgan “, наподобява, че политиците нямат нужното парично и фискално пространство, с цел да извадят стопанските системи от идната криза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР