В най-скоро време от проверките ще стана ясни много неща.

...
В най-скоро време от проверките ще стана ясни много неща.
Коментари Харесай

Кузманов: Недков можеше да ми се извини, защото нахлува

" В най-скоро време от инспекциите ще стана ясни доста неща. Предполагам, че тази седмица, може на следващия ден, в неделя или понеделник, ще бъдете известени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се ревизират: тото, Спортна база, Академията ". Това разгласи служебният състезателен министър на ексклузивен брифинг в постройката на Министерството на младежта и спорта, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Поводът за брифинга бе, който по-рано през днешния ден се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, с цел да изиска пояснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че от страната като финансиране и по стратегии.
 Ученик открил далавери за милиони от евросредства посредством журналистическо следствие Ученик открил далавери за милиони от евросредства посредством журналистическо следствие
Журналистическо следствие на 16 годишен възпитаник (Кристиян Юлзари) набира известност в общественото пространство. Той е прегледал програ...

" Обвиненията против господин Недков - меко казано, няма такива обвинявания. Просто е установено, че господин Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял разпоредбите, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че в случай че има опция, тези правила би трябвало да бъдат изменени, тъй като има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, само той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, тъй като той нахлува. Аз не нахълтвам в никой дом, в персоналното пространство. Не съм му се извинявал. Много е елементарно да събереш 20 индивида и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана неприятно ", изясни Кузманов.

" Г-н Недков е влезнал тук като ръководител на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, с цел да видите по какъв начин е влезнал. Помолих господин Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си приказваме на тематиката кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лв., 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хиляди, 2021 - 220 хиляди Сумарно събрано това нещо води до една цифра към милион. По стратегиите: за 2018 - 34 800 лв., 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лв.. Тези пари може да стане ясно по какъв начин са изразходвани, откакто свършат стратегиите. Всяка една организация в края на годината дава доклад ", добави той.

" Аз съм тук като специалист, в нито една партия не съм бил участник. Не давам отговор за непознати думи. Общата сума, която е споделил господин Кутев, в случай че съответствува с тези числа, е вярна. Ако той е споделил по-различна цифра или е споделил тази цифра в избрана активност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези стратегии за хазарта през годините, тъй като конкурсните правила и критерии за присъединяване будят подозрения. Прави усещане, че организации, които са отстранени по избрани критерии, други организации също не дават отговор на тях, само че не са отстранени. Прави усещане, че четири организации всяка година печелят пари ", сподели още по тематиката Кузманов.

Служебният министър разяснява и. " Онзи ден разбрах, че Министерството не е министерство на страната, а на Красен Кралев. Чакам сигнала, КОНПИ, основен прокурор, дори чаках, че с изключение на Недков ще пристигна някой тук да ме закопчае с белезници. Чудесно, подготвен съм. Никой не ги е карал да подписват празни листове. Главният секретар ги е събрал, направил е един тест за просветеност, за тяхното IQ. За преданост, тъй като чуваме, че Министерството и чиновниците са на господин Кралев ", изясни Кузманов.
 Недков в последна сметка се срещна с министър Кузманов Недков в последна сметка се срещна с министър Кузманов
Напрежение пред постройката на Спортното министерство се породи по обяд, откакто ръководителят на Българската федерация по ММА Станислав...

Кузманов посочи, че най-важната работа на ММС сега в подсигуряването на българските олимпийци за Игрите в Токио. " Всички олимпийци са обезпечени, това е най-важното за това Министерство, присъединяване и достойното показване на нашите състезатели на Олимпиадата ".

Междувременно Недков отхвърли пред БНР, че е нахлувал в спортното министерство. " Секретарката позвъни, а министърът ни отвори и ни пирие ", сподели той.

Още:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР