В най-скоро време, буквално до няколко години цената на петрола

...
В най-скоро време, буквално до няколко години цената на петрола
Коментари Харесай

Кога петролът ще достигне 100 USD за барел

В най-скоро време, безусловно до няколко години цената на петрола марка Brent може да доближи 100 USD за барел, а през втората половина на настоящата година – до 70 USD, сочат прогнозите на анализатори от Bank of America.

Оптимизмът на анализаторите се базира на възстановяване на фундаментални индикатори и влезлите в действие стратегии за стимулиране на стопанската система, подхванати от управляващите на редица страни, показва организация Bloomberg.

Ръст в цената на петрола чакат и от азербайджанската компания Socar Trading SA. По нейна прогноза котировките на Brent могат до доближат трицифрена сума до година и половина-две. Подобни упования обаче се разминават с прогнозите направени в допитване от Bloomberg. Те са уверени, че до 2025 година цената на петрола от марката Brent ще останат на равнища под 65 USD за барел. На 18 февруари цената беше 65 USD за барел, което не се беше случвало от януари 2020 година Експертите свързват сходна динамичност с ангажимента сред участниците от ОПЕК+ за намаление добивът на петрол през февруари и март на 1.425 барела на денонощие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР