В най-големия град на Нова Зеландия - Окланд локдаунът остава

...
В най-големия град на Нова Зеландия - Окланд локдаунът остава
Коментари Харесай

Локдаунът в Окланд остава в сила още две седмици

В най-големия град на Нова Зеландия - Окланд локдаунът остава в действие още две седмици. Това сподели министър-председателят Джасинда Ардерн, оповестява Ройтерс. Страната се бори да овладее разпространяването на разновидността Делта на ковид.

Няма да има промени в ограничаващите ограничения, наложени в Окланд към този момент повече от две месеца, сподели Ардърн на конференция и акцентира, че ограничаващите ограничения в Окланд са най-строгите измежду страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване - бизнесът работр отдалечено, учебните заведения са затворени, жителите на града.

" Всяко междинно облекчение на рестриктивните мерки няма да работи за нашия проект за минимизиране на случаите “,каза Ардерн на конференция.

Ще се облекчат обаче рестриктивните мерки в прилежащия Северен регион, където децата ще могат да се върнат на учебно заведение, а бизнесът да отвори за клиенти.

В петък Ардърн ще разгласи нова система от ограничения за справяне с коронавирус, в това число слагането на доста високи цели във имунизационната акция. Около 85 % на популацията на Нова Зеландия, което предстои на имунизация, е получило първа доза, а 66 на 100 от новозеландците са изцяло имунизирани. При население от 5 милиона страната е съобщила за към 4600 случая на коронавирус и 28 умряли от началото на пандемията.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР