В най-близките няколко години САЩ възнамеряват да произведат прототип на

...
В най-близките няколко години САЩ възнамеряват да произведат прототип на
Коментари Харесай

NI разказа за новия американски лек танк MPF и как руският „Спрут-СД” ще му диша праха

В най-близките няколко години Съединени американски щати имат намерение да произведат първообраз на лека високомобилна бронирана машина за огнева поддръжка (MPF) на пехотата, която освен ще надмине качествата на конкурентното съветско противотанково оръжие „ Спрут-СД ”, само че даже и ще промени хода на бойните дейности на сушата. Това написа в National Interest специалистът Крис Осбърн в обявата си Army Plans Prototype New Light Tank To Keep Pace With Russia. Изданието цитира зам.-началника на щаба на американските Сухопътни войски Рики Смит. Той не конкретизира масата на машината, само че подчертава на оптималното съчетаване на мощност, подвижност и дарба да оцелява. Според американски висши военни, машината ще надмине безусловно всички съветски мостри. Освен това се натъртва на способността за бързо прекачване.

National Interest написа, че създаването на прототипа е провокирана от признанието, че M1 Abrams, който е главен военен танк на Съединени американски щати, не постоянно може да обезпечи на пехотата огнева поддръжка заради огромната си маса и рестриктивните мерки в маневрирането.

Американските военни слагат условието техният „ лек танк” да надмине качествата на съветското самоходно противотанково оръдие „ Спрут-СД " 2С25, което стреля със 125-мм снаряди и има маса 25 тона.

Очаква се окончателните контракти за разработка на прототипите да бъдат подписани през 2019 година, като първите мостри да бъдат основани през идващите 14 месеца.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР