В навечерието на срещата между държавния глава на Руската федерация

...
В навечерието на срещата между държавния глава на Руската федерация
Коментари Харесай

Герхард Шрьодер: Русия е суверенна държава, която сама определя отношенията си с Китай

В навечерието на срещата сред президента на Руската федерация Владимир Путин и американския президент Джо Байдън в Женева някогашният немски канцлер Герхард Шрьодер разкритикува тактиката на Белия дом за делене на Русия и Китай, оповестява T-Online, базирайки се на подкастa Die Agenda. Шрьодер акцентира, че Германия се нуждае от разговор с тези страни и не би трябвало да се оставя да падне „ в клопката “.

Бившият немски канцлер се съмнява, че Байдън ще успее да раздели Русия и Китай. Според него Русия е „ суверенна страна, която независимо дефинира връзките си с Китай “. Байдън има намерение да „ отдалечи Русия “ от Китай. „ Това е форма на политика, с която безусловно не мога да привикна “, подлага на критика Шрьодер тактиката на американския президент.

Вместо това, счита Шрьодер, е належащо връщане към разговора. „ Тези държавни управления са нужни за решение на интернационалните проблеми. Това се отнася за Русия, същото важи и за Китай и в случай че това схващане се върне в Америка при президента Байдън, това може единствено да се приветства “, увери някогашният канцлер. Шрьодер съобщи, че се надява договарянията да не бъдат възпрепятствани от „ сили в Конгреса на Съединени американски щати, които не считат безусловно, че това е вярно “.

Същото се отнася и за Германия съгласно него. „ Имаме отлични стопански връзки с Китай и ние също се нуждаем от тях “, сподели социалдемократът. Китайският пазар е изключително значим за автомобилната промишленост. Германия няма интерес да разпалва комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати. Като „ междинна мощ със обилни експортни ползи и работни места “ Федерална Република Германия се нуждае от разговор. Германия е подвластна от търговията и „ поддържането на постоянни политически връзки “. „ Включително с Русия или Китай - и като суверенна страна не би трябвало да разрешаваме да бъдем хванати в капан “, предизвести Шрьодер.

„ Добре и вярно е, че Русия и Съединени американски щати още веднъж да могат да влязат в разговор “, акцентира Шрьодер. Според него е неточност да се постановат наказания, вместо да се беседва. Предизвикателството не е да се разпознават разликите, а да се сътвори тъждество. Не на последно място, Русия е значима и за Германия във връзка с енергийните запаси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР