В навечерието на Рождественските празници символично бяха запалени светлините на

...
В навечерието на Рождественските празници символично бяха запалени светлините на
Коментари Харесай

Магията на коледния дух завладя Мездра /снимки/

В навечерието на Рождественските празници алегорично бяха запалени светлините на коледната елха в Мездра, оповестиха от общината. По традиция 12-метровото живо дърво на площад „ България “ е украсено с пъстроцветни светещи гирлянди, лампички и декоративни топки, а на върха й е сложена алена звезда. Празничната декорация допълват декоративна фигура на положителния белобрад дъртак Дядо Коледа и светещо еленче с шейна и дарове.
Сред присъстващите бяха 4-годишната Дара и нейната по-голяма сестра Калина. Поради въведените в страната противоепидемични ограничения за втора поредна година събитието протече без обичайна литературно-музикална стратегия с присъединяване на надарените деца на града.
За повече въодушевление на жителите и гостите на общинския център в идните светли християнски празници нова коледно-новогодишна декорация има в пешеходната алея по улица „ Александър Стамболийски “, на кръговото кръстовище западно от Алеята на кестените, в зелените площи в Археологически комплекс „ Калето “ и във водното огледало (фонтана) на градския площад.
Акценти в празничната украса са 7 пъстроцветни арки, които са построени на кръстовищата по най-дългата градска улица, светещи ледени висулки и комети, декоративни фигурки на коледни джуджета и Снежанка и 5-метрова светеща елха на кръговото.
Община Мездра Ви пожелава радостни Коледно-новогодишни празници!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР