В навечерието на предизборния конгрес на Партията на европейските социалисти

...
В навечерието на предизборния конгрес на Партията на европейските социалисти
Коментари Харесай

Станишев написа писмо до левите лидери преди конгреса на ПЕС

В навечерието на предизборния конгрес на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ на 22 и 23 февруари в Мадрид, водачът на европейските социалисти Сергей Станишев се обърна с писмо до левите водачи, в което очерта посланията на акцията за евровота, оповестяват от неговия пресофис.

В писмото той показва, че пред левицата още веднъж се изправя историческа задача - сходно на социалдемократическия консенсус, който подвига на крайници Стария континент след Втората международна война, през днешния ден още веднъж е на дневен ред възобновяване на Европа на равенството и справедливостта. "Вярвам, че ние, европейските социалисти, имаме историческата задача да върнем вярата на хората в фантазията за споделена независимост, мир и разцвет - основополагащите полезности на Европейския съюз. Нашата задача е да дадем мощно водачество и посока на един съюз, който е изгубил обществената си физиономия ", отбелязва Станишев.

"На форума ще приемем предизборния манифест на ПЕС, наименуван "Нов обществен контракт за Европа " - политическата платформа, която ще преобрази Европа след изборите през май. В Мадрид ще стартираме и акцията на общия ни претендент за ръководител на Европейска комисия Франс Тимерманс. С този мощен манифест, а и с нашия претендент, имам вяра, че влизаме в предизборната борба добре готови ", написа президентът на ПЕС.

"Ние, социалистите и демократите, сме политическата мощ, която може да реализира радикална смяна на европейско равнище. Ние сме тези, които работят за изменена Европа, за подобряването на изискванията на всички, а освен за привилегированите. Оставаме правилни на полезностите, като честен справочник в бързо изменящия се свят. Ние сме от една страна на барикадата с фантазията за независимост, мир и разцвет, със стремежите и правата на хората. Ние се разгласяваме срещу националния нарцисизъм, раздялите и популизма. Против страха и лъжите. Ние сме за правдивост, взаимност и вяра ", декларира водачът на европейската левица и показва разграничителните линии с десницата.

Той отбелязва, че класическата десница е хвърлила тежестта на икономическото възобновяване върху елементарните жители и предлага Европа на няколко скорости, което служи като опрощение за неравенствата сред страните членки и в последна сметка сред хората.

"Всичко това е удобна почва за националисти и крайнодесни. Но те единствено показват проблемите, без да оферират решения. Концепцията за Европа на нациите е в действителност Европа на нападателните национализми и всички добре знаем накъде води този път ", показва Станишев.

Президентът на ПЕС написа до левите водачи, че в Мадрид ще бъде обещано началото "на една тежка и вълнуваща акция ". "Залогът няма по какъв начин да бъде по-голям. Вярвам, че ще осъществим сполучливо задачата да се преборим за обществена Европа, такава, каквато всички желаеме да бъде ", декларира Станишев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР