В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен

В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен ...

Трима големи победители на конкурса за песен на София


В навечерието на празника на столицата, София избра своята песен за 2021 г. Това се случи на XI - то издание на Фестивала за поп и рок музика - София 2021, който се организира от Столична община и Sprint Production.

За първи път в историята на фестивала, големият победител не е един, а цели трима. Това са Тони Димитрова с песента „ Любов в сегашно време", Петя Буюклиева със „Завърни се приятелю" и Маргарита Хранова с „Моя късна любов". Трите диви се изправиха една срещу друга на сцената и бяха оценени най-високо, и с еднакъв резултат от професионално жури, оглавявано от Михайл Белчев. Песента на Тони Димитрова „Любов в сегашно време" по текст на Красимир Трифонов и аранжимент на Светослав Лобошки успя да докосне най-силно и представителите на медийното жури.

За приза се състезаваха 14 авторски песни, специално подбрани за конкурса и представени от популярни и по-млади български изпълнители. Сред останалите участници в надпреварата са Богдан Томов, Илия Ангелов, група Хоризонт, Христо Деянов, трио VIVA, Георги Арсов, Антония Маркова и Владо Димов, Moby Dick Project, ЕВА, Black Rose, Delta Roosters. Публиката ще може да чуе техните изпълнения в ефира на БНТ на 27 септември и да избере своя фаворит, чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI + съответния номер на песен.

Средствата са в полза на Благотворителната кампания на Столична община „Нека бъдем по-добри", която и тази година подкрепя каузата: Информационна кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми „Да сверим биологичния си часовник навреме".

Тя е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Музикалният форум тази година е насочен и към кризата, причинена от COVID-19. Пандемията от COVID-19 продължава да причинява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален мащаб, поради което усилията за предотвратяване на разпространението на вируса и защита на населението остават отговорност на цялото общество.

Именно затова слоганът на ХI-тото издание на събитието е в синхрон със стартиралата информационна кампания „Дай рамо на твоята най-добра защита! Ваксинирай се!", за да насочи вниманието ни към голямата отговорност да запазим както своето, така и здравето на другите, за да бъдем отново заедно.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година. Фестивалът се организира с подкрепата на Министерство на културата, Столична община и Българска национална телевизия, с партньорството на Музикаутор, Профон, Българската музикална асоциация и партньорски организации.

Източник: cross.bg