В навечерието на подновяването на битката в Шампионската лига отборът

...
В навечерието на подновяването на битката в Шампионската лига отборът
Коментари Харесай

Холанд не спира да вкарва, но Дортмунд си остава в нокдаун

В навечерието на подновяването на борбата в Шампионската лига тимът на не демонстрира никакво усъвършенстване и записа нов неоснователен дуел в Бундеслигата - 2:2 против на “Сигнал Идуна Парка”. “Жълто-черните” дори бяха на крачка от загуба, само че в 81-вата им спести това с изравнително попадение. Вестфалци към този момент имат единствено една победа в последните шест кръга и рискуват да се отдалечат от местата в зона " Шампионската лига ", в случай че съперниците реализиран положителни резултати.

Временният треньор не се тормози да забие на пейката капитана, като в това време даде късмет на младоци като Джуд Белингам и.

Хофе е обратно в класирането, само че несъмнено търпи развиване при новия треньор и това си пролича и през днешния ден. Гостите пропуснаха две 100-процентови положения още при 0:0, като и в двата случая излизаше самичък против вратаря, само че не успяваше да осъществя. Той направи това първо в 18-ата минута, а по-късно и в 24-ата.

За злощастие на Хофенхайм секунди след втория пропуск се измъкна по лявото крило и вкара за 1:0 в интерес на Борусия.

След седем минути обаче футболистите в сини екипи изравниха посредством - 1:1

В 50-ата Хитц отрази рисков изстрел на същия този Дабур, само че след последвалия корнер вратарят боксира топката в лицето на Бебу, с цел да влети тя в мрежата му - 2:1 за Хофе.

След час игра за домакините се появиха едновременно трима, измежду които Ройс и следващата сензация в клуба - Юсуфа Мукоко.

Холанд обаче беше този, който за следващ път се нагърби с отговорността. Девет минути преди края снажният норвежец вкара за 2:2. При попадението един от футболистите на Хофенхайм - Стефан Пош, се нахвърли върху Холанд, търсейки му сметка за какво не е спрял да играе, защото по това време на терена лежеше играч на гостите - Мунас Дабур. От повторенията обаче се видя, че още до момента в който Дабур беше на земята, неговите съотборници владееха кълбото. Тяхна неточност докара до пас към Холанд при въпросното състояние за 2:2.

Things got heated after Erling Haaland scored while a Hoffenheim player was down with an injury.
— ESPN FC (@ESPNFC)
Хофенхайм пропусна да завоюва в добавеното време, когато не съумя да уцели вратата от 2-3 метра.

През идната седмица и двата отбора се завръщат в евротурнирите. В сряда Борусия гостува на в мач от 1/8-финалите в Шампионската лига, а на идващия ден Хофе излиза против Молде в борба от 1/16-финалите в Лига Европа, като този дуел ще е във.
Erling Haaland in the Bundesliga this season:

16 games
15 goals

On the cusp of averaging a goal/game for Dortmund.
— Squawka Football (@Squawka)

Бундеслига 21 кръг, събота 13 февруари  Борусия (Дортмунд) 2:2краен резулат  Хофенхайм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР