В навечерието на първата годишнина от началото на войната в

...
В навечерието на първата годишнина от началото на войната в
Коментари Харесай

Светослав Иванов и „120 Минути“ от сърцето на Европа в точния момент


В навечерието на първата годишнина от началото на войната в Украйна, екипът на „ 120 минути “ ще ви придвижи в студиото на Европейския парламент в Брюксел.

В неделя феновете ще видят извънредни диалози по тематиките, които вълнуват всички - войната, парите, лв., еврото, инфлацията, Плана за възобновяване.

В студио " Агора " в Брюксел, което е измежду най-модерните телевизионни центрове в света, ще посрещнем заместник-началника на отдел „ Европейски фонд за защита “ Кръстьо Преславски.

Снимка: bTV


Защо Украйна е толкоз настойчива с апелите си за още оръжейни доставки от Европа? Отговори ще потърсим от посланика на Украйна в Европейски Съюз Всеволод Ченцов.

Защо Швеция към този момент не е " неутрална " страна? Пред вас ще застане евродепутатът от Швеция Карин Карлсбро, с която ще проучваме шведския метод отпред на Европа през идващите шест месеца. И по какъв начин шведското общество гледа на еврото.

Дневният ред на България и Европа и какво се крие зад " Катаргейт " - в студиото ни в Брюксел са опитните репортери Десислава Минчева, Момчил Инджов и Георги Готев.

Снимка: bTV


Кореспондентът на bTV в Европейските институции Десислава Минчева ще търси и отговора на въпроса - Какво се случи с медикаментите в България и Европа тази зима?

По най-актуалните тематики в студиото ни в Брюксел ще видите и полемика сред европейските депутати Петър Витанов, Андрей Новаков, Ангел Джамбазки и Илхан Кючук.

Снимка: bTV


За какво са предопределени по-голямата част от към този момент получените пари по Плана за възобновяване и можем ли да изпуснем опцията да ги усвоим? Отговорите от българския евродепутат Цветелина Пенкова.

Европа, войната и политиката през погледа на един от най-известните гръцки артисти - суперзвездата Алексикс Йоргулис, който от 2019-а също е част от Екологичен потенциал.

С наближаването на следващите избори у нас, сигурно дебатите по приемането на еврото и присъединението на България към Шенгенското пространство ще станат все по-актуални.


В този смисъл, пред Светослав Иванов ще застане един от най-влиятелните европейски политици. На 30 той към този момент беше финансов министър на страната си. След това е неин министър председател. Валдис Домбровскис е именуван от мнозина " финансовият мозък " на Европейски Съюз. Разговор за лв., еврото, инфлацията, цените, глобите и къде се разминават решенията на София с политиките на Европейски Съюз?

Снимка: bTV



„ Това е третото ни предаване от Народното събрание през последните четири години. Но в никакъв случай зарядът не е бил по-голям. Със сигурност след експлоадирането на войната в Украйна, Европа се сбогува с някои от илюзиите си, което трансформира метода, по който се взимат решенията тук. Това оказва мощно въздействие и върху България ", разяснява водещият Светослав Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР