В навечерието на най-светлия духовен празник Академията на МВР тържествено

...
В навечерието на най-светлия духовен празник Академията на МВР тържествено
Коментари Харесай

Рашков поздрави академичния състав и курсантите на Академията на МВР по повод 24 май

В навечерието на най-светлия нравствен празник Академията на Министерство на вътрешните работи тържествено означи 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност
.
Заместник-министър Стоян Темелакиев прочете приветствен адрес от името на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков към университетския състав и курсантите:

„ Повече от 50 години Академията на Министерство на вътрешните работи утвърждава престижа си и традицията да развива знанието, професионалните умения и науката. Постиженията Ви я направиха привлекателен център за младежите и за чиновниците на Министерство на вътрешните работи, в който могат да получат чудесно обучение и да развият своя капацитет. Академията е средище на научната мисъл, в което се раждат и разпространяват истински и прогресивни разработки, свързани с националната сигурност, пожарната сигурност и отбраната на популацията, правото и администрацията. Тази задача Вие изпълнявате с плам и поредност, за които заслужавате нашето самопризнание и признателност! “.

По образеца на първоучителите с отдаденост и отговорност ние се стремим да посяваме познание, да даваме посока и небосвод на креативната мисъл и научното търсене на сътрудници и обучаеми. За нас е значимо да предаваме нови познания, да пробуждаме интерес към науката и практиката, да провокираме себе си и обучаемите към себеутвърждаване, персонален принос и нововъведение – означи в словото си ректорът на Академията на Министерство на вътрешните работи старши комисар доцент доктор Иван Видолов.

По време на тържеството преподаватели и курсанти от Академията на Министерство на вътрешните работи бяха наградени за реализирани високи резултати в научноизследователската активност и отличен триумф.
Сред формалните посетители на тържеството бяха шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов и шефът на дирекция „ Защита на финансовите ползи на Европейския съюз “ Ивайло Николов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР