****В навечерието на нахлуването СВЕТОВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ НАРАСТНА . ТАСС съобщи,

...
****В навечерието на нахлуването СВЕТОВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ НАРАСТНА . ТАСС съобщи,
Коментари Харесай

****В навечерието на нахлуването СВЕТОВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ НАРАСТНА

****В навечерието на нахлуването
СВЕТОВНОТО НАПРЕЖЕНИЕ НАРАСТНА
.
ТАСС заяви, че в региона на военноморските учения край Курилите, в съветски териториални води е била открита атомна подводница на Съединени американски щати вид Вирджиния.

❕ Давам двете версии – съветската, американската и трета – моята.
❗ Започвам с американската, тъй като тя е единствено от няколко фрази. Според нея Военноморски сили на Съединени американски щати не са нарушавали суверенитета на Русия, данни за местоположението на американските подводници по принцип не се показват обществено.

❗ А ето я и съветската.
Според Москва подводницата „ Мисури ” била открита край остров Уруп от профилиран аероплан за противоподводна битка Ил-38 през вчерашния ден, на 12 февруари. След това данните били предадани на съветския тихоокеански флот. Фрегатата „ Маршал Шапошников ” подгонила нарушителя, като съветският флот изискал неотложно изплуване на повърхността. Понеже това не се случило, били употребявани „ щатни и спецредства средства ” и подводницата напуснала териториалните води на Русия.

❗ Моята версия
Първо да поясня какво са „ щатни и спецсредства ” съгласно регламента във Военноморски сили на Русия. Първо се насочва хидроакустическо предизвестие. Като втора крачка с хидроакустически шамандури се отбелязва мястото на подводницата. Като трета крачка се имитират хидроакустически гърмежи. След това по разпоредбите следва същинска бойна пукотевица и подводна бомбардировка.
В съветските медии се твърди, че американците след стадия на акустичните гърмежи пуснали самоходен „ подражател за развояване на задачите ” и под негово прикритие напуснали региона с оптималната скорост.

Руското профилирано издание „ Авиа про ” с съображение слага въпроса по какъв начин през дните на маневрите, освен това противоподводни, подводницата до момента не е била открита. Според неговите специалисти тя е най-малко от няколко дни в региона под съветските кораби.
Аз пък се запитвам по какъв начин „ имиторът за раздвоение ” е заблудил флота за курса на подводницата. И изобщо какво са разкрили – подводницата или имитатора й. Според мен имитаторът е бил заключителния етеп от задачата на американските моряци. Учението е било няколко дни, като е била добре проучено и по-късно е пуснат имитаторът на подводница, с цел да се видят реакциите, радиобмена, командния ред и така нататък при същински, действителни бойни условия. Още повече, че по това време над региона е минавал шпионски сателит от една страна, а въпреки това аероплан за електронно разумнаване на Съединени американски щати е летял край границата.
.
❗ „ Случайно ” или не, полет на американски шпионски дрон RQ-4A Global Haw през днешния ден обиколи всички пригранични региони на Украйна и по-късно мина през неразрешената и блокирана от Кремъл морска и въздушна зона край Крим, където съветският флот прави учения и маневри. На показаното изображение можете да видите маршрута на полета на американския стратегически разследващ дрон RQ-4A Global Hawk. Последният в началото е работил в Донбас, след което организира разузнаване на границата с Беларус, а по-късно стартира да прави разследващ полет в неразрешените от Русия за полети региони, посоча Авиапро.
Подробнее на: https://avia.pro/news/amerikanskiy-bpla-rq-4a-global-hawk-vtorgsya-zakrytye-rossiey-zony-u-poberezhya-kryma?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
Това, което ме изненада, е оповестяването, по този начин да се каже, на този чисто боен полет от цивилен уеб сайтове като Флайт радар. И второто – за какво руснаците не са го свалили. Все отново става дума за дрон, летящ на 15 000 метра височина със скорост към 460 км в час.
___________________________________
Същевременно полка „ Ахмат Кадиров ” беше основан край украинската граница. Целият флот на Русия е изкаран в намерено море (над 140 бойни кораба), а на пристаните няма нито една подводница. Дислокацията на войските около руско-украинската и биеларуско-украинската граница на практика е приключена. В окупираните региони на Донбас е трансферирана тежка съветска военна и бронирана техника дружно с съветски елементи. Веднага след края на Олимпиадата в Пекин може да се чака нахлуването, предизвестиха разследващите служби на редица страни.

Украинският президент Зеленски изиска неотложно налагане на наказания на Москва като последна възпираща мярка. Той насочи публично искане в границите на най-вече 48 часа да се свика Организацията по сигурност и съдействие в Европа, с цел да обсъдят държавите-членки голямото скупчване на съветски войски. Кремъл подцени настояването.

Григор Лилов
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР