В навечерието на Международния ден на Земята (International Mother Earth

...
В навечерието на Международния ден на Земята (International Mother Earth
Коментари Харесай

Стотици декоративни цветя ще украсят централната градска част на Мездра /снимки/

В навечерието на Международния ден на Земята (International Mother Earth Day) - 22 април, чиновници на Общинско дружество „ Чистота “ започнаха засаждане на стотици декоративни цветя в централната градска част на Мездра. Акцията е обичайната, а задачата е да се придаде по-красив, по-приветлив и по-привлекателен образ на публичните места в града.
В зелените площи на площад „ България “, по продължение на улица „ Христо Ботев “ (над Автогарата) и в региона на детската площадка на „ Екопак “ към този момент са засадени 20 броя щамбови рози (Tree Roses), известни още като „ дървесни рози “ или „ високостеблени рози “ - хубав украсителен тип рози, които цъфтят съвсем целогодишно.
В околните дни в геометричните фигури и висящите кашпи пред постройката на Община Мездра ще бъдат засадени към 750 броя импатиенс (Impatiens) - изтънчено тревисто многогодишно растение, известно още като „ кралско циганче “, което цъфти съвсем през цялата година с пъстри, кичести цветове.
Ново цветно оформление ще придобие и кръговото кръстовище западно от Алеята на кестените.
„ Надявам се, че нашите съграждани ще пазят новозасадените цветя и няма да позволим те да бъдат унищожени “, показа по този мотив Йоана Димоска, шеф бранш „ Поддържане на публичните площи и озеленяване “ в ОбП „ Чистота “.
Дейностите по възобновяване на зелените площи и на парковите пространства в Мездра ще продължат и отсега нататък. Целта е да бъдат облагородени публичните места в града и да се усъвършенства ландшафтния дизайн на градската среда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР