В навечерието на изборите ГЕРБ отварят вратата на охранителния бизнес

...
В навечерието на изборите ГЕРБ отварят вратата на охранителния бизнес
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: ГЕРБ разрешават осъждани лица да влязат в охранителния бизнес

В навечерието на изборите ГЕРБ отварят вратата на охранителния бизнес за престъпния контингент

" В началото на 44-то Народно заседание започнахме със Закона за частната охранителна активност с куп противоречиви ремонти, които завършиха в Конституционния съд. Сега, в края на мандата, влиза още веднъж същият закон с още веднъж куп противоречиви ремонти ", подлага на критика националният представител от Българска социалистическа партия Иван Иванов по време на дебата за Закона за частната охранителна активност в Народното събрание.
" Голямо неразбиране буди за какво най-после на този парламент ръководещите се пробват да се уредят един куп частни ползи, които са меко казано са противоречиви ", сподели Иванов и даде образци: " На първо място да се позволи в активността на частните охранителни компании да се употребяват подизпълнители. Има основателни терзания, че ще се направи една централизация и съществува доста сериозен лобизъм в посока на избрани компании да могат да печелят избрани публични поръчки и да смажат конкуренцията под себе си. По-малките компании от охранителния отрасъл се притесняват, че ще бъдат притискани да се отхвърлят от обекти и да влизат като подизпълнители на по-ниски цени ", заподозря социалистът.
Той разкри и желанията на ръководещите: " Черешката на тортата в целия този законопроект е предложение на ГЕРБ шефове на охранителни компании да могат да бъдат осъждани лица. Изнасилвания, грабежи, убийства, рекет, наркопласьорство - всички тези лица, в случай че в един миг бъдат оправдани, с наслада ще се впуснат в охранителния бизнес ".
Иванов не скри възмущението си: „ Какво вършат от ГЕРБ? В навечерието на избори позволяват на престъпния контингент да развиват частна охранителна активност ".
Социалистът предизвести, че тези промени в навечерието на избори звучат притеснително и позволи, че е допустимо тези структури да се засилват и да оказват помощ на избрана политическа мощ.
Депутатът от левицата бе безапелационен, че е неприемливо да се гледат такива скандални ремонти, като акцентира, че ръководещите се занимават с тежко лобистко законодателство.
" Щели да се пускат оправдани осъждани лица. През 90-те години имаше голям брой лица, които се занимаваха с рекет, побоища и измами. Това значи, че като са им изтекли присъдите могат да си влязат публично в охранителния бизнес. Сега ГЕРБ споделя на лицата на прехода „ Заповядайте, вратата е отворена и ви позволяваме да сте в охранителния бизнес ". Това опонира на всякаква здрава логичност. Пускате вълка в кошарата. Все едно на Жоро милионера да му дадем инкасо и да охранява банки ", приключи Иван Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР