В навечерието на един от големите Великденски празници – Лазаровден,

...
В навечерието на един от големите Великденски празници – Лазаровден,
Коментари Харесай

Лазарки посетиха Община Тетевен

В навечерието на един от огромните Великденски празници – Лазаровден, Община Тетевен бе навестена от лазарки от НУ „ Хаджи Генчо ”- гр. Тетевен. Спазвайки ритуала, пременени в обичайни носии, нагиздени с венчета от цветя, те бяха дружно със своя преподавател – Станислава Стоянова и извършиха празнични песни и танци за здраве и шанс. Те насочиха и своите пролетни благопожелания към управлението и чиновниците на администрацията.

С осъществяванията си дребните лазарки внесоха доста цвят и положително въодушевление в постройката на Община Тетевен, а кметът - доктор Мадлена Бояджиева ги подари с лакомства и им пожела радостни великденски празници.



След края на празничната стратегия бе спазен един от най-вълнуващите от всички ритуали за деня - плетенето на венците от набраните цветя и стартирането им в реката. Пускането на венец от госпожица в реката символизира желанието й да се задоми, а това е и самобитно съревнование, защото венецът излязъл на първо време по течението на реката, дефинира коя мома първа ще се задоми.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР