В навечерието на 9 май – Ден на победата над

...
В навечерието на 9 май – Ден на победата над
Коментари Харесай

Поклон пред паметта на загиналите руски воини на видинска земя

В навечерието на 9 май – Ден на успеха над хитлерофашизма и Ден на Европа, кметът на Община Видин Огнян Ценков и асистент военните аташета от Посолството на Руската федерация у нас - полковник Владимир Романченко и майор Алексей Бражник посетиха Руското военно гробище в града. Те сервираха венци и цветя и отдадоха респект към паметта на починалите през есента на 1944 година на видинска земя над 230 съветски бойци и офицери от Трети украински фронт на някогашната Съветска войска. Цветя сервира и секретарят на Общината Иванела Андреева.
Да сведат глава пред подвига на съветските воини пристигнаха представители на Руски клуб „ Видин-2002 “, на политически партии, неправителствени организации и жители. Огнян Ценков се обърна към присъстващите, като означи, че Община Видин всяка година на 9 май оказва цялостно подпомагане за образуване на обичайното поклонение на Руското военно гробище, което протича изключително тържествено. Той прикани жителите и този път да засвидетелстват своята признателност и почитание към саможертвата на съветските бойци и офицери, заровени тук. Кметът съобщи, че би трябвало да помним техния героизъм и в никакъв случай да не позволяваме сходна разрушителна война, а да браним мира в целия свят. Присъстващите сведоха глава в едноминутно безмълвие пред подвига на починалите надалеч от своя роден край съветски воини и сервираха венци и цветя. През есента на 1944 година тук намират гибелта си повече от 230 души от Трети украински фронт, сражавали се против хитлеристка Германия.
На 9 май, който означаваме като Ден на успеха над хитлерофашизма и Ден на Европа, по традиция бе проведено поклонение на Руското военно гробище във Видин. Днес се навършват 71 години от края на Втората международна война. Десетки видинчани се събраха, с цел да оставят цветя пред паметните плочи на починалите на видинска земя съветски бойци и офицери от Трети украински фронт на някогашната Съветска войска.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР